Project Management
5 min leestijd
26 november 2018

Project Manager Bert: wij brengen de kennis, structuur en een mooi ERP-systeem

Bert van den Hil werkt ruim 8 jaar als Project Manager bij Isah. Met veel passie vertelt hij over zijn functie.

Wat doet een Project Manager?

"Als Project Manager begeleid ik nieuwe klanten met de implementatie van Isah ERP-software," vertelt Bert. "Daarnaast word ik ook ingezet bij grote veranderprojecten bij bestaande klanten. Ik start al in de verkoopfase en ga pas weg als de klant succesvol live is gegaan. Meestal is daar een vooronderzoek bij nodig. Op basis daarvan maak ik een projectplan met een realistische planning en budget. Samen met de klant schets ik zo de scope van het project; zowel voor de klant als het Isah-team. Vaak zijn daar ook nog derde partijen bij betrokken, zoals een CAD-leverancier. Het gaat er hierbij om een balans te zoeken tussen het budget en de resources. Het doel is dat er tijdens het project zo min mogelijk frictie ontstaat en zo veel mogelijk efficiency. In die situatie is iedereen optimistisch. Als Project Manager kijk ik dan met een frisse blik naar het project. Het is mijn taak om eventuele problemen te voorspellen. Ik wil daar natuurlijk niet de nadruk op leggen maar wil ze wel bespreekbaar maken. Heel belangrijk is ook om vast te stellen of de klant de juiste kennis in huis heeft en of de key medewerkers voldoende tijd krijgen voor het project. Het gaat hier ook om het managen van de verwachtingen. Het doel is om met een realistisch plan te komen wat uitvoerbaar is binnen budget en tijd."

Hoe lang duurt een gemiddeld project?

"Een gemiddeld project duurt tussen de 6 en 12 maanden. Het is dan wel prettig als er ook een zekere klik is op persoonlijk vlak zijn. Het gaat immers om mensen in beweging krijgen. In principe doet de klant het werk. Wij brengen de kennis, structuur en een mooi ERP-systeem.

Aangezien wij ons dagelijks bezighouden met ERP implementaties, herkennen wij vaak tijdig waar de risico’s binnen een project optreden. Hierover ga ik dan in gesprek met de directie en verschillende key users in een project. Het onder de aandacht brengen van deze zaken is niet altijd een dankbare rol. Je moet wel vasthoudendheid zijn. Gelukkig zijn de mensen aan het eind van mijn projecten meestal wel dankbaar over de toegevoegde waarde die ik als Project Manager heb geleverd."

isah-medewerkers-vertellen-bert-van-den-hil-quote
"Het grote pluspunt van werken bij Isah is dat iedereen voor je klaarstaat. Er is een gemoedelijke sfeer en iedereen is bereid om je te helpen."
Ferry Bouwens
Project Manager

Wat is het leukste?

Bert: "De enorme afwisseling in opdrachten, zowel qua omvang als qua type gesprekspartners. We werken met allemaal gedreven professionals die met veel passie elke dag bezig zijn om het beste uit de software te halen bij onze klanten. De cultuur bij een organisatie is daarbij heel belangrijk. Het is heerlijk werken als de mensen heldere doelstellingen krijgen met de juiste middelen om deze doelstellingen te realiseren. Soms is de klant zich niet bewust van de competenties van zijn eigen medewerkers. Dan is het belangrijk om toch iemand in zijn waarde te laten en verder te helpen. Als dat dan lukt geeft dat veel voldoening."

Waarom heb je destijds voor Isah gekozen?

"Ik heb Bedrijfseconomie gestudeerd en veel opleiding gehad in projectmanagement (Prince 2) en communicatieve vaardigheden. Bij Isah ben ik de verbindende factor die kan inschatten wat en wie nodig is. Als een klant iets wil, moet ik dat kunnen duiden. De software moet ik conceptueel beheersen om als gesprekspartner te kunnen functioneren. De eerste 2 maanden heb ik binnen Isah dezelfde interne opleiding gehad als onze consultants. Van het technische stuk moet ik de grenzen kennen. Mijn toegevoegde waarde zit vooral op het vlak van reviewen.. Daarnaast heb ik ook een coachende rol naar collega’s.

Ik wilde beslist bij een bedrijf werken, dat zelf de software maakt. Ik heb vroeger ook wel in het dealerkanaal gewerkt. De cultuur is daar heel anders. De situatie bij een softwareleverancier bevalt mij veel beter, omdat je daar direct invloed hebt op de software zelf. Isah is bovendien financieel heel gezond en dat was voor mij ook belangrijk bij de keuze voor een werkgever. Doordat het financieel goed gaat, worden er namelijk strategische keuzes gemaakt voor de lange termijn. Denk aan productontwikkeling. Wat dat betreft staat Isah zeker niet stil en maakt ze duidelijke keuzes gericht op de maakindustrie. Ik werk nu alweer 8 jaar met veel plezier bij Isah."

Wil jij ook aan de slag als Project Manager
bij Isah?

Als Project Manager bij Isah bewaak jij de scope, de voortgang en het budget van onze ERP implementaties in de maakindustrie.

Waar ben je trots op?

"Als ik zie wat voor mooie producten er uit de fabriekshal komen met behulp van onze software. Een schip, een boorplatform, een deur. Ik ben nu bezig bij een klant die al jaren met Isah werkt, enorm is gegroeid en daarom heel anders met onze software zou moeten werken. Als je daarin een rol kan spelen om met Isah veel efficiënter te werken dan is dat erg leuk. Met onze software was dit al mogelijk, maar door ons advies is er nu veel meer rendement gekomen uit onze software," aldus Bert. 

Waarom zou iemand voor Isah willen werken?

"Qua professionaliteit worden er hoge eisen aan je gesteld, maar er is ook veel vrijheid voor eigen inbreng. In de meeste omgevingen waar hoge eisen gesteld worden, is mijn ervaring dat daar dan ook veel controle is.
Ik werk een groot deel van mijn tijd vanuit huis. Op de maandag ben ik altijd in Tilburg bij Isah voor overleggen. In totaal kom ik meestal ongeveer 6 keer per maand op kantoor. De rest zit ik dus bij klanten of thuis.
Ik woon in België, maar werk nu al jaren door heel Nederland en blijkbaar ben ik daardoor ook mijn accent wat verloren. Laatst was ik bij een klant en die zei “jij komt zeker niet hiervandaan?” Erg grappig, want ik had om de hoek op school gezeten.

Isah is een commercieel bedrijf. Die dynamiek maakt het juist speciaal. Bij Isah heerst de mentaliteit van de maakindustrie. Je maakt het met Isah!"

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Bert?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Bert vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.