Consultancy Functioneel Consultancy Traineeship
8 min leestijd
13 mei 2024

Nynke kan haar traineeship bij Isah zelf mee vormgeven naar haar ambities en tempo

Op 1 februari dit jaar startte Nynke Fikkers als Trainee Consultant bij Isah. Het werd een bijzondere eerste dag want Nynke bleek de 100ste medewerker van Isah in Nederland te zijn. Ze werd daarom op ludieke wijze welkom geheten door haar collega’s. Nu ze 100 dagen in dienst is, leek het me een mooi moment om eens te vragen hoe het met Nynke gaat, wat ze zoal geleerd heeft en wat haar plannen zijn voor de toekomst.

Nynke begint meteen enthousiast te vertellen dat ze zich eigenlijk vanaf dag één al thuis voelt bij Isah en dat de afgelopen 100 dagen haast voorbij gevolgen zijn. “Mijn allereerste dag was natuurlijk best heftig,” lacht Nynke. “Maar al snel keek ik er met een warm gevoel op terug. Het past heel erg bij Isah om mijlpalen op zo’n manier met elkaar te vieren. Het laat precies zien hoe mensen bij Isah met elkaar omgaan; er wordt hier serieus gewerkt, maar is ook heel veel ruimte om lol met elkaar te maken en de band onderling is goed. Dat vind ik heel fijn, want ik vind het zelf ook leuk om op z’n tijd een grapje te maken. Ik heb dan ook het gevoel dat ik helemaal mezelf kan zijn bij Isah!”

isah-medewerkers-vertellen-nynke-fikkers-100ste-medewerker

Van Accountant naar Financieel ERP Consultant  

Nynke studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg en had tijdens haar studie een focus op Accountancy. In haar derde jaar kreeg ze een gastles van een Accountant en op dat moment besefte ze dat dit toch niet het beroep was, waar ze blij van werd. “Te veel controlerend en te weinig uitvoerend,” licht Nynke toe. “Ik wist op dat moment nog niet wat ik wél wilde doen, maar besloot het Accountancy-vak los te laten.”

In de zomer die volgde, werd ze door haar moeder gevraagd om bij te springen op een project binnen haar bedrijf. “Mijn moeder werkt bij een taleninstituut,” vertelt Nynke. “Ze is daar verantwoordelijk voor de boekhouding. Het bedrijf was recent live gegaan met nieuwe planningssoftware en mijn moeder was tijdens de implementatie een van de key-users. Na livegang moesten er nog oude projecten naar het nieuwe systeem worden overgezet en er moesten diverse handleidingen geschreven worden voor de nieuwe werkwijze. Ik pakte deze taken op en merkte al snel dat ik dit érg leuk vond om te doen; de combinatie van Finance en IT past bij mij!

Toen mijn vader een aantal maanden geleden op LinkedIn een vacature van Isah tegenkwam voor Financieel ERP Consultant werd ik getriggerd. Het consultancy-vak had ik nog nooit eerder overwogen, maar het leek alsof de puzzelstukjes met deze vacature op z’n plek vielen... Als bijbaantje werkte ik namelijk al een jaar op de debiteuren-afdeling van een productiebedrijf dat met Isah werkte. Ik had daar ook al eens werkzaamheden voor Verkoop en Inkoop gedaan, dus ik was bekend met de logistieke processen binnen een maakbedrijf én ik kende de Isah software! Uiteraard was een baan als Consultant voor mij nog een stap te ver, aangezien ik nog bezig was met mijn studie. Maar toen ik op de site van Isah ging kijken, zag ik ook een vacature voor Trainee staan. Ik wist meteen: dit is het!  

Ik nam direct contact op met Isah en mocht komen praten. Dat voelde meteen goed. Ik had een klik met de mensen, de gesprekken waren prettig en ik wist al vrij snel dat het bedrijf bij mij zou passen. Aangezien het eerstvolgende Traineeship-programma in september 2023 zou starten en ik in het najaar nog colleges had, besloten we dat ik met de klas van februari 2024 zou instromen." 

isah-medewerkers-vertellen-nynke-fikkers-quote
"Ik denk dat mensen die nieuwsgierig van aard zijn en willen leren en verbeteren goed bij Isah passen."
Nynke Fikkers
Trainee ERP Consultant

Traineeship biedt snelle leerschool

Tijdens haar inwerkperiode trekt Nynke veel op met collega Karlijn die in dezelfde maand als Junior ERP Consultant bij Isah startte “Het is fijn om de Isah Academy samen met iemand anders te kunnen volgen, zodat je met elkaar kunt sparren over dingen die je geleerd hebt. Ik kende Isah natuurlijk al een beetje vanuit mijn bijbaantje, waardoor sommige delen van de Academy voor mij herhaling waren. Uiteraard heb ik ook veel nieuwe dingen over de software geleerd. Het behalen van mijn examen afgelopen maand was een mooie mijlpaal!

Naast de klassikale Isah Academy lessen, werden ook de nodige meeloopdagen met andere Consultants ingepland en werd Nynke aan een buddy gekoppeld, waar ze wekelijks een afspraak mee heeft. “Mijn buddy Edgar werkt al langer bij Isah en het is fijn om elke week even met hem te praten over hoe mijn week gegaan is. In het begin moest ik regelmatig een verslag maken en bijvoorbeeld vragen beantwoorden over wat ik van een meeloopdag geleerd had en wat me aansprak in de stijl van de collega Consultant.

Ondertussen mag ik tijdens het meelopen steeds meer zaken zelf oppakken; bijvoorbeeld een stuk uitleg zelf doen of bepaalde zaken uitwerken voor de klant. Tijdens mijn één-op-één gesprekken met Edgar heb ik het nu meestal over wat er in mijn werkzaamheden goed ging en wat ik beter had kunnen doen. Het is heel fijn om zo veel directe feedback te krijgen van al mijn collega’s. Elke dag word ik een beetje beter. Laatst heb ik bijvoorbeeld zelf een financiële inventarisatie gedaan bij een klant die interesse had in Isah Finance. Er zat wel een collega Consultant bij het gesprek, maar ik voerde het woord. Dat was gaaf om te mogen doen!  

En toen een van mijn collega’s laatst ziek was, hebben we in overleg met de klant bepaald dat ik deze dag zelfstandig naar de klant zou gaan. Natuurlijk was dat spannend, maar ik wist wat er op de agenda stond, ik was al eens eerder bij de klant geweest en ze wilden graag door omdat ze recent live waren gegaan met Isah Finance en nog wat vragen hadden. Ik heb ze die dag begeleid bij het maken van verkoopfacturen en nog wat andere vragen beantwoord. Het is heel tof dat zowel Isah als de klant mij het vertrouwen gaven dat ik dit kon! Ik was na afloop super trots, want ik realiseerde me dat ik in korte tijd al zo veel geleerd had, dat ik de klant ook écht verder kon helpen!”

Wil jij ook aan de slag als Trainee ERP Consultant
bij Isah?

Als Trainee ERP Consultant bij Isah ga je in een programma van negen maanden tot een jaar aan de slag om jezelf te ontwikkelen tot ERP Consultant.

Werken voor de maakindustrie is uitdagend

Wanneer ik Nynke vraag waarom ze het fijn vindt om bij Isah te werken, heeft ze haar argumenten direct paraat. “Het consultancy-vak bij Isah is super afwisselend. Ondanks dat je altijd met hetzelfde product bezig bent, is elke klantcase anders. Je moet elke keer goed luisteren naar de uitdagingen van de klant en zet elke keer een inrichting weg die aansluit bij de klantsituatie. Daardoor blijft er volop variatie in het werk.  

Natuurlijk kun je dit werk ook voor allerlei andere software-aanbieders doen, maar ik vind het juist gaaf dat Isah in de maakindustrie actief is. Ik had natuurlijk al ervaring bij een productiebedrijf en ik vind het super interessant dat Isah een geïntegreerde logistieke en financiële oplossing heeft. Alle processen binnen een maakbedrijf hebben namelijk betrekking op de financiële afdeling dus je bent altijd bezig met het grotere geheel.

Daarnaast zijn de collega’s bij Isah echt heel fijn. Het is gezellig op kantoor, de sfeer is heel open en je kunt iedereen vragen stellen. Dat is met name als Trainee in de beginperiode super waardevol! Verder zijn er veel doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden binnen Isah en heb je zelf veel invloed op hoe je week er uit ziet. Liever drie dagen naar de klant en twee dagen ruimte om nog dingen te leren en oefenen met de software? Of wil je al vier dagen naar klanten en één zogenaamde bijwerkdag? Het is aan mij om dat aan te geven.”

Je past bij Isah als je nieuwsgierig bent en graag wilt leren 

Nynke: “Ik denk dat mensen die nieuwsgierig van aard zijn en willen leren en verbeteren goed bij Isah passen. Ik ben zelf iemand die graag een stapje extra zet. Ik durf wel te stellen dat ik systemen best snel doorheb, dus tijdens mijn onboarding werd daar rekening mee gehouden, dat is echt heel fijn. Het programma is niet persé heel rigide voor alle Trainees hetzelfde, maar je kunt er echt je eigen draai aan geven. Natuurlijk wordt er wel gekeken of hetgeen ik vraag ook realistisch is. Maar op het moment dat het vertrouwen er is, kun je bij Isah heel veel bereiken.

Ik heb bijvoorbeeld ook aangegeven dat ik al sneller een actievere rol wilde tijdens de meeloopdagen. Niet alleen maar luisteren, maar ook zelf aan de slag om dingen uit te leggen of uit te werken. Dat mocht toen meteen. Daarnaast heb ik het met mijn buddy gehad over het feit dat ik me graag verder zou willen ontwikkelen op het vlak van PowerBI, dat lijkt me super interessant, dus daar ga ik nu een plan voor uitwerken. Bij Isah kun je echt je stempel drukken op je eigen traineeshipprogramma en je eigen ontwikkelplan. Daar ben ik heel blij mee! Ik heb dan ook super veel zin om de komende maanden steeds zelfstandiger aan de slag te gaan en me verder te ontwikkelen tot Financieel ERP Consultant!”

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Nynke?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Nynke vertelt je graag meer over hoe zij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.