Project Management
5 min leestijd
5 april 2024

Marc voelt zich thuis bij cultuur en warmte van Isah en het type projecten bij ambitieuze maakbedrijven

Als Project Manager bij Isah is Marc Vuijk verantwoordelijk voor het succesvol implementeren van de Isah software bij klanten in de maakindustrie. Dat doet hij al 9 jaar met veel plezier. Enthousiast deelt hij waarom Isah de ideale werkomgeving voor hem biedt.

Van programmeur naar project manager

In feite is Marc per toeval in de ICT beland. Na zijn schooltijd begon hij als programmeur op IBM systemen. Hij werkte in die tijd gedetacheerd voor diverse softwarehuizen en hield zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling van maatwerk oplossingen voor onder meer productiebedrijven. Na enkele jaren kwam hij terecht bij een software leverancier met een standaard pakket. Hier groeide hij door in rol van Project Manager / Teamleider voor onder meer het domein warehouse management.

In volgende jobs deed hij meer ervaring op als Project Manager en wist hij naast zijn baan een master Bedrijfskunde te behalen aan de Erasmus Universiteit. “Ik heb in die tijd ook veel internationale projecten gedaan,” aldus Marc. “Dat was erg leuk en leerzaam om te doen.”

Bij Isah staat verbeteren centraal

Over zijn sollicitatie bij Isah, 9 jaar geleden, vertelt Marc: “Als Project Manager moet je natuurlijk rationeel zijn, maar ik ben óók een gevoelsmens. En belangrijke keuzes over iets als een baan, maak ik vooral op basis van gevoel. Ik herinner me mijn eerste gesprek met Isah oprichter Paul van Abeelen en dat was erg motiverend. De maakindustrie sprak mij aan, maar zeker ook het bedrijf en de manier waarop er samengewerkt werd. Ik wil mezelf altijd verder ontwikkelen en ben niet het type dat past in een bureaucratische organisatie waar alles volgens gedicteerde regeltjes moet verlopen. Bij Isah wordt het aandragen van verbeteringen juist enorm gestimuleerd. De openheid over zaken, de klik die ik voelde met de mensen in combinatie met de uitdagende rol, maakte voor mij dat Isah een logische keuze was.”

Een van de zaken waar Marc direct mee aan de slag ging was het verbeteren van de implementatiemethodiek. Samen met collega Project Manager Bert van den Hil ontwikkelde hij de succesvolle aanpak die vandaag de dag nog steeds zorgt dat implementaties binnen tijd en budget succesvol kunnen worden afgerond. Marc: “Het mooie van Isah vind ik dat iedereen dezelfde instelling heeft vanuit de kernwaarden Samen Oprecht Verbeteren. Er is ruimte om kritische vragen te stellen en de open mindset binnen de organisatie maakt dat je makkelijk veranderingen kunt doorvoeren als blijkt dat dit meerwaarde biedt.”

isah-medewerkers-vertellen-marc-vuijk-quote
"Isah heeft een duidelijke roadmap om binnen de maakindustrie voorop te blijven lopen."
Marc Vuijk
Project Manager

Bedrijfscultuur is cruciaal bij keuze voor werkgever

In 2021 maakte Marc de keuze om bij een andere software leverancier aan de slag te gaan. “Het leek mij interessant om mezelf te ontwikkelen op grotere projecten. Waar ik bij Isah vaak gelijktijdig bezig was met 6 of 7 projecten, ging ik bij mijn nieuwe werkgever aan de slag met maximaal 3 projecten tegelijk. Zowel de budgetten, het aantal teamleden op het project als de looptijd waren groter en langer dan ik gewend was. Het verrassende voor mij was, dat ik hier niet persé de extra uitdaging voelde die ik verwacht had. Uiteindelijk blijft de aard van de werkzaamheden binnen elk project namelijk hetzelfde: je moet je dossier op orde hebben en zaken met mensen afstemmen. Op het moment dat ik dat ontdekte, ging ik nadenken over welke zaken dán belangrijk waren en al snel bleek dat bedrijfscultuur voor mij een bepalende factor is in of een werkgever bij mij past. Ik miste de cultuur en mentaliteit zoals ik die bij Isah gewend was en als prettig ervaarde. In 2022 maakte ik dan ook de keuze om als Project Manager terug te keren naar Isah.”

isah-medewerkers-vertellen-marc-vuijk-overleg

Vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid

“Het fijne bij Isah vind ik dat je veel vrijheid hebt om je werk uit te voeren op een manier die bij je past," vertelt Marc. “Uiteraard binnen de afgesproken kaders, maar er is altijd ruimte voor nuances en eigen inzichten; je kunt je eigen saus over dingen gooien. Ook hoef ik aan niemand verantwoording af te leggen over de plek vanaf waar ik mijn werk uitvoer; soms zit ik bij de klant, soms op kantoor bij Isah in Tilburg en ik werk ook regelmatig vanuit huis. Die vrijheid krijg je uiteraard alleen als er vertrouwen is dat je verantwoorde keuzes maken. Bij Isah werken allemaal professionals en Isah voelt perfect aan hoe ze daar mee om moet gaan.

In Corona-tijd hebben we dat als collega’s allemaal kunnen merken. Ik heb veel respect voor hoe de directie in die tijd om is gegaan met de onverwachte, verplichtte thuiswerksituatie en de manier waarop men ondanks alle beperkingen het saamhorigheidsgevoel binnen de organisatie wist te behouden. Vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid is typerend van hoe Isah met haar mensen omgaat!”

Wil jij ook aan de slag als Project Manager
bij Isah?

Als Project Manager bij Isah bewaak jij de scope, de voortgang en het budget van onze ERP implementaties in de maakindustrie.

Ruimte voor ontwikkeling

Isah is een redelijk platte organisatie. Marc: “Bij Isah passen vooral mensen die hun uitdaging en ontwikkeling halen uit het continu willen verbeteren. Mijn werk is in de afgelopen 9 jaar niet wezenlijk veranderd, toch haal ik uit elk project weer nieuwe uitdaging. Elk maakbedrijf is anders en een nieuw project brengt nieuwe vraagstukken met zich mee. Je moet nieuwsgierig zijn en de processen van klanten willen begrijpen. Veel discussies in stuurgroepen gaan niet over het zetten van de vinkjes geredeneerd vanuit de projectmanagementrol, maar gaan over de inhoud; bijvoorbeeld over een engineeringintegratie. Het is daarom belangrijk om te weten wat Isah kan; conceptueel heb je pakketkennis nodig. Maar wat vooral nodig is, is begrip van de bedrijfsprocessen van de klant. En daarbij is ieder project uniek, dat maakt het werk zo leuk.”

Sinds een aantal jaar biedt Isah met succes een Traineeship aan voor ERP Consultant. “Veel van de nieuwe jonge collega’s worden op mijn projecten gezet,” vertelt Marc. En dat is niet zonder reden. “Ik vind het super leuk om talentvolle startende collega’s mee te nemen in hun ontwikkeling. Naast onze eigen Trainee’s begeleid ik momenteel ook meerdere studenten van Fontys en ben ik ook betrokken bij diverse interne verbeterprojecten. Dit soort dingen naast je baan doen, maakt het werk leuk en afwisselend en dat maakt dat ik na 9 jaar nog altijd happy ben met mijn baan bij Isah!”

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Marc?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Marc vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.