Project Management
6 min leestijd
8 maart 2021

Ferry: projectmanagement is mensenwerk

Met ruim 15 jaar projectmanagement & sales ervaring in de ERP wereld op zak, is Ferry Bouwens een mooie aanwinst voor het Isah Team. In september startte hij als Projectmanager. Na een half jaar blikken we met hem terug op zijn onboarding en de eerste trajecten bij onze klanten. En we kijken vooruit naar de mooie projecten die komen gaan.

Ferry’s hart ligt bij projectmanagement

Van origine is Ferry een IT-man. Hij volgde eerst de MBO+ opleiding Automation & System Management en vervolgde zijn studieperiode met een HBO opleiding Business Informatics. “Tijdens mijn afstudeerstage kwam ik er achter dat zogeheten ‘harde IT’ voor mij leuk is als hobby, maar dat mijn passie hier niet ligt. Ik merkte dat ik gelukkiger werd in een managementrol. Zodoende vond ik mijn eerste baan als Application & Project Manager, waarbij mijn focus lag op de implementatie van een ERP-oplossing binnen het bedrijf. Ik kreeg vervolgens de kans om het IT-beleid voor alle vestigingen in Nederland op te zetten; daar heb ik veel van geleerd. Vijf jaar later was ik toe aan een nieuwe uitdaging.”

Ferry licht toe dat hij vooral nieuwsgierig was naar hoe het zou zijn om – zoals hij het noemt – aan de andere kant van het spectrum te werken. Ofwel: niet aan de zijde van een opdrachtgever maar juist bij een opdrachtnemer. Bouwens: “Zo kwam ik terecht bij een consultancy-club waar ik diverse ERP-oplossingen mocht verkopen en implementeren. Qua sales was ik daar heel succesvol en wist ik een aantal grote projecten binnen te halen. Ik miste echter de projectenkant die ik bij mijn vorige werkgever zo boeiend vond. Ik had het geluk dat er voor mij een rol werd gecreëerd, waarin ik de projecten die ik had verkocht ook mocht uitvoeren.”

Ook later in zijn carrière heeft Ferry altijd projectmanagementrollen bekleed, soms in combinatie met salesactiviteiten. Nog steeds aan de consultancy-zijde, want dat beviel hem goed. Hij merkte echter dat zijn hart toch meer bij een 100% ‘projectenfunctie’ ligt. Vandaar dat hij in de zomer van 2020 met Isah in gesprek raakte voor de rol van Projectmanager. “Ik kende Isah nog van mijn studietijd, waar we op de opleiding met de Isah software werkten, en heb Isah de afgelopen jaren met belangstelling gevolgd. De functie die ik voorbij zag komen, voelde als op mijn lijf geschreven; het regelen en coördineren van zaken spreekt mij erg aan en klanten blij maken met ERP-software daar word ik zelf ook blij van!” lacht Ferry. "Hij heeft bovendien het idee dat Isah als werkgever goed bij hem past “Isah bestaat al heel lang en dat zegt veel over een softwarehuis. Hoe Isah zich profileert, sluit ook goed aan bij mij: professioneel maar wel met de persoonlijke touch van een familiebedrijf. Ik vind het bovendien interessant dat Isah een brede klantengroep heeft, waar ook grote internationaal georiënteerde bedrijven tussen zitten. Uiteraard wel allemaal binnen de mooie maakindustrie; daar gebeurt veel en dat zijn mooie processen om te mogen begeleiden. Die optelsom maakt Isah een fijne club om voor te werken!”

isah-medewerkers-vertellen-ferry-bouwens-quote-1
"Het grote pluspunt van werken bij Isah is dat iedereen voor je klaarstaat. Er is een gemoedelijke sfeer en iedereen is bereid om je te helpen."
Ferry Bouwens
Project Manager

Ondanks corona écht contact

Samen met een aantal andere collega’s startte Ferry in september vanuit het kantoor in Tilburg met de onboarding. “Dat was heel leuk. Alles was goed geregeld en ik werd constant door HR op de hoogte gehouden. Mijn vragen werden binnen een mum van tijd beantwoord; het gaf een goed gevoel om op een plek terecht te komen waar je serieus wordt genomen. Er lag een heel inwerkprogramma voor me klaar dat bestond uit kennismakingen met diverse afdelingen, directie en MT en een trainingsprogramma om de Isah software te leren kennen. Heel positief allemaal!”

Nadat Ferry zijn Isah Academy diploma op zak had, kon hij ‘echt beginnen’. “Niet dat ik meteen in het diepe gegooid werd, hoor!” stelt Ferry. “Isah neemt je juist rustig mee in haar methodiek en zorgt dat je de ruimte krijgt om de Isah-werkwijze eigen te maken; dat was prettig. Eerst heb ik meegelopen met collega’s in twee projecten en daarin ben ik langzaam steeds meer zaken zelf gaan doen. Denk aan overleggen met de klant voorbereiden en de rapportages opmaken. De volgende stap was dat ik zelf projecten ging draaien waarbij een collega projectmanager meedraaide als klankbord en coach; de rollen omgedraaid dus. En ondertussen ben ik ook mijn eigen projecten zelfstandig opgestart.

Het grote pluspunt van werken bij Isah is dat iedereen voor je klaarstaat. Het maakt niet uit welke collega van welke afdeling je een vraag stelt, er wordt altijd tijd voor je gemaakt. Er is een gemoedelijke sfeer en iedereen is bereid om je te helpen. Ondanks de corona-tijd waarin we allemaal thuiswerken heb ik het gevoel dat ik écht in contact sta met mijn collega’s. Als je een vraag stelt wordt die niet ‘even snel’ per mail afgehandeld maar starten collega’s een call via Microsoft Teams. Daardoor heb je idee dat je niet alleen zit. Dat werkt heel prettig.”

Wil jij ook aan de slag als Project Manager
bij Isah?

Als Project Manager bij Isah bewaak jij de scope, de voortgang en het budget van onze ERP implementaties in de maakindustrie.

Het gaat om de mens!

“Veel mensen denken dat de livegang van de software hét moment is waar je als projectmanager naartoe leeft,” vertelt Ferry. “En natuurlijk is die mijlpaal ook heel bijzonder. Maar eerlijk gezegd vind ik de menselijke factor in het hele traject daar naartoe veel interessanter! Wanneer je tijdens de startup fase de processen van de klant gaat matchen met de standaard werking van Isah, volgt daaruit de scope en het feitelijke projectplan. Op het moment dat men daar een go op geeft, hebben de meeste keyusers nog geen flauw benul van de werking van Isah. Gaandeweg de pilotfase gaan we dan de basisprocessen doorlopen en de daadwerkelijke implementatie verzorgen, waarna we in de go-live fase de klant zo optimaal mogelijk ondersteunen, begeleiden en klaarstomen om daadwerkelijk operationeel te gaan. Al die fases pakken we als team op. En daarmee bedoel ik dat de medewerkers van Isah en de medewerkers van de klant samen één team vormen. Je doet zo’n project echt met elkaar. En ik vind het erg mooi om te zien hoe gedurende die intensieve samenwerkingsperiode de medewerkers bij de klant steeds meer omturnen naar proceseigenaren die blij worden van de nieuwe mogelijkheden met Isah. Onze projectaanpak is standaard; dat is de leidraad. Maar bij elk project verlopen de fases net weer anders; het blijft mensenwerk. En die mensen moeten blij worden van onze software. Het moment dat je dat elke keer ziet gebeuren, daar word ik dan weer heel erg blij van!

isah-medewerkers-vertellen-ferry-bouwens-overleg

Het leuke is dat je gelijktijdig met verschillende projecten in verschillende fases bezig bent. Bij een machinebouwer in de food zijn we bijvoorbeeld net klaar met het projectplan en gestart met de implementatie. Met een elektronicaproducent voor de scheepsbouw en automotive zijn we nu in de pilotfase beland. En met een meubelfabrikant staan we aan de vooravond van de go-live fase. Deze maand start ik met een tweetal klanten die afgelopen periode de keuze voor Isah hebben gemaakt. Allemaal bedrijven met verschillende mensen en verschillende culturen. En ik kijk er naar uit om alle medewerkers daar – en die bij de projecten die nog gaan volgen – blij te maken met de ERP software van Isah!”

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Ferry?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Ferry vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.