R&D Technisch Consultancy Stage Development
5 min leestijd
10 maart 2023

Jay: Isah investeert veel in ontwikkeling van medewerkers

Van februari tot en met juni 2022 liep Jay van Helderen stage bij Isah op de afdeling Technisch Consultancy. Dat beviel langs beide kanten zo goed, dat Jay na zijn studie bij Isah aan het werk ging. Ondertussen is hij al weer ruim een half jaar bij Isah in dienst als Full Stack Software Developer. We gingen met Jay in gesprek om te achterhalen wat Isah voor hem zo’n leuk stagebedrijf én een fijne werkgever maakt.

Kennismaking met Isah

“Ik ken Isah eigenlijk al meer dan vier jaar,” trapt Jay af. “Tijdens het eerste jaar van mijn studie HBO ICT richting Software Engineering had Isah namelijk een casus uitgezet op onze school (Fontys in Tilburg). Samen met een aantal andere studenten mocht ik aan de slag om een voor de Technisch Consultants een portal te maken waarmee ze een urenberekening konden maken voor projecten. Niemand van ons kon in die tijd nog echt goed programmeren, maar het was wel heel tof om hier mee bezig te zijn en in de praktijk dingen te leren. Het was voor mij ook eigenlijk de eerste keer dat ik bij een ICT-bedrijf binnenkeek. We zijn toen twee keer bij Isah op kantoor geweest en hebben verschillende collega’s gesproken voor onze opdracht. Ik weet niet of Isah echt iets heeft gehad aan ons project,” lacht Jay verontschuldigend “maar mijn beeld van Isah was in elk geval positief!”

isah-medewerkers-vertellen-jay-van-helderen-tafelvoetbal

Isah als stagebedrijf

Toen Jay op zoek ging naar een afstudeerstage zag hij de naam van Isah opnieuw voorbijkomen in de lijst met bedrijven die vanuit school werd aangeraden. Hij besloot een berichtje te sturen en werd uitgenodigd voor een gesprek. “De stageopdracht was nog niet helemaal vooraf uitgewerkt dus het was leuk dat ik daarover kon meedenken. Uiteindelijk besloten we dat ik aan de slag zou gaan met een nieuwe software architectuur voor een onderdeel van de Isah oplossing.

Toen ik startte met mijn stage, bleek dat er tegelijkertijd ook nog vier andere stagiairs bij Isah aan de slag gingen. Er was ook een andere stagiair op de afdeling Technische Consultancy. Hij had een andere opdracht dan ik, maar het was interessant om toch ook met elkaar te kunnen sparren en zo meer dingen mee te krijgen over wat er bij Isah speelde. Daarnaast had ik veel contact met andere Technisch Consultants om inhoudelijk over mijn opdracht te sparren. Ik had een leuke klik met de collega’s en vond het fijn dat iedereen altijd open stond om je vragen te beantwoorden of je even op weg te helpen.”

isah-medewerkers-vertellen-jay-van-helderen-quote
"Bij Isah is er veel aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers, ik heb al veel cursussen mogen doen."
Jay van Helderen
Full Stack Software Developer

Van stage naar baan bij Isah

Jay rondde zijn stage met goede resultaat af en Isah was enthousiast over zijn inzet. Al voordat zijn stageperiode erop zat werd daarom gepolst of hij interesse zou hebben om bij Isah te komen werken. “Ik vond de collega’s leuk en de sfeer heel gezellig dus ik was blij dat ze me vroegen. Wel vond ik het jammer dat de Technische Consultants weinig bij Isah in Tilburg zijn. Zij zijn toch regelmatig bij de klant aanwezig of vanuit huis aan het werk, terwijl ik het juist fijner vindt om vanuit kantoor te werken en veel contact met collega’s te hebben. Daarom besloten we dat een rol als Full Stack Software Developer op de afdeling R&D beter bij mij zou passen.”

Isah investeert in ontwikkeling medewerkers

“Ook op de afdeling R&D merk ik dat de sfeer erg goed is. De openheid van collega’s vind ik heel fijn en het werk bevalt me goed. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van de medewerkers; ik heb in een korte tijd al veel cursussen mogen doen. Heel fijn dat Isah daar in investeert! Nadat ik de interne Isah Academy had afgerond en de huidige Isah software goed kende, ben ik aan de slag gegaan in het team dat aan de nieuwe generatie ERP-software van Isah werkt. Ofwel: onze ERP-oplossing in de cloud. Dat is een leuke uitdaging.

Verder heb ik ondertussen (net als alle andere nieuwe collega’s) een training Wendbaar Communiceren gedaan en heb ik met een aantal mensen op onze afdeling een Azure training gevolgd. Omdat we steeds meer samenwerken met onze Development partner in Roemenië, zijn we nu bezig met een cursus Engels.”

Wil jij ook aan de slag als Software Developer
bij Isah?

Als Full Stack Software Developer bij Isah ga jij aan de slag met onze nieuwe cloud-based ERP software. 

Op dit moment hebben we geen vacature voor Software Developer, maar je mag altijd een open sollicitatie sturen.

Fijn contact met Isah-collega’s

Gelukkig heeft Jay tussen het volgen van alle cursussen door ook nog tijd om gewoon te werken. Over de samenwerking in het team vertelt hij: “Iedereen wil elkaar helpen bij Isah. Dat klinkt normaal, maar dat is best bijzonder. Ik heb nog nooit gemerkt dat er wrijving is of zo. De sfeer is gewoon heel goed op kantoor. Inhoudelijk heb ik vooral te maken met de andere Developers en met de Product Owners natuurlijk. Zij bepalen in feite wat er gedaan moet worden en welke prioriteit dingen hebben. Als Development team bekijken wij vervolgens hoe we dingen in elkaar zetten.

Wat ik ook leuk vind aan Isah, is dat ze een tafelvoetbal hebben staan voor een stukje ontspanning tijdens het werk. Daar heb ik juist weer contact met collega’s van andere afdelingen. Elke dag speel ik wel een paar potjes. Leuk om zo steeds meer Isah-collega’s beter te leren kennen!” 

 

NB: Jay heeft van september 2022 t/m januari 2024 bij Isah gewerkt.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over stage lopen of werken bij Isah?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. We vertellen je graag meer over ons bedrijf en over onze vacatures en stagemogelijkheden. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.