R&D Stage Development
4 min leestijd
3 juli 2019

Daan: door regelmatig presenteren & sparren zorgde ik voor een mooi eindresultaat van mijn stage bij Isah

In januari startte Daan Tuller als stagiair op de afdeling R&D van Isah. Een klein half jaar deed hij onderzoek naar de mogelijkheden om Isah-gebruikers in de toekomst door middel van visualisatie meer te ondersteunen in het gebruik van de Isah-software bij bepaalde processtappen. Recent mocht hij zijn adviesrapport verdedigen en zowel de collega’s bij Isah als de docenten op school waren erg enthousiast. Ook Daan zelf kijkt tevreden terug op zijn stage.

Stage ervaring

“Ik ben eigenlijk altijd met computers bezig geweest,” vertelt Daan. “Al snel werd duidelijk dat ik hier meer mee wilde doen dan alleen hobbymatig. Uiteindelijk koos ik daarom voor de opleiding ICT & Software Engineering aan de Fontys Hogenscholen in Tilburg. Tijdens mijn derde jaar liep ik stage bij een klein bedrijf, waar ik me bezig hield met het ontwikkelen van software voor de horecabranche. Ik vond het erg interessant om van zo dichtbij de livegang van verschillende softwareoplossingen mee te mogen maken. Om meer ervaring op te doen als ontwikkelaar bleef ik hier naast mijn studie parttime werken.”

Omdat Daan naast een kleine software club ook graag ervaring op wilde doen bij een groter bedrijf, koos hij bewust voor een stage bij Isah. Hij kende het bedrijf al via squashmaatje John (die werkzaam is als Software Designer bij Isah). “Toen ik John samen met een collega vervolgens namens Isah op een banenmarkt bij Fontys zag staan, ben ik op ze afgestapt en zo is het balletje gaan rollen.”

isah-medewerkers-vertellen-daan-tuller-studenten

Proof of Concept

“Het softwarevraagstuk waarvoor ik bij Isah aan de slag mocht, vond ik super interessant. De Isah-software maakt voor diverse processen gebruik van lijstweergaves,” legt Daan uit. “Mij werd gevraagd om na te denken over de mogelijkheden om door middel van een dashboard-weergave de gebruiker meer te ondersteunen in zijn werk. Om het project af te bakenen heb ik een Proof of Concept voor het onderdeel Inkoop uitgewerkt. In deze applicatie komt de gebruiker als het ware in een flow terecht, waarbij hij de verschillende processtappen kan doorlopen. Belangrijk bij het opzetten van dit concept was om rekening te houden met het feit dat deze processtappen niet bij alle Isah-klanten precies hetzelfde zijn. Aan de andere kant is het ook belangrijk dat een dergelijke oplossing beheersbaar blijft. Een super interessant vraagstuk dus!”

isah-medewerkers-vertellen-daan-tuller-quote
"Ik ben super blij dat ik na mijn stage bij Isah aan de slag kan als Full Stack Software Developer."
Daan Tuller
Stagiair Development

Pitchen & sparren zorgt voor beter eindresultaat

Terugkijkend op zijn stage geeft Daan aan veel geleerd te hebben in het half jaar bij Isah. “Allereerst heb ik met nieuwe technieken mogen werken, waarmee ik nog niet bekend was. Dat was dus al leuk. Daarnaast was het feit dat ik mijn concept regelmatig aan collega’s van R&D of Consultancy mocht presenteren erg leerzaam. Door mijn ideeën te pitchen, hun zienswijze daarop te horen en daarover samen in gesprek te gaan, heb ik een nog beter eindresultaat kunnen creëren!”

Wil jij ook aan de slag als Stagiair bij Isah?

Isah biedt elk jaar een of meerdere stageplekken aan. Van Consultancy tot R&D en van Marketing tot HR.

Je kunt als student je eigen stageopdracht vormgeven bij Isah. Heb je een goed idee? Laat het ons weten!

Van stagiair naar vaste baan

Nu Daan als stagiair ervaring heeft opgedaan bij zowel een groot als een klein bedrijf, is de vraag natuurlijk: wat past beter bij hem? “Daar heb ik zelf best even over moeten nadenken,” geeft hij aan. “Bij een klein bedrijf dat op projectbasis werkt, is er denk ik meer focus op het live brengen van oplossingen terwijl er bij een groot bedrijf dat eigen software levert ook veel aandacht is voor testen, valideren en nadenken over mogelijkheden en verbeteringen in toekomstige softwareversies. Wat mij betreft zitten aan beide type bedrijven leuke kanten. Voor dit moment past een groter bedrijf waar ik van alles kan doen echter beter bij mijn ontwikkelbehoefte. En aangezien de bedrijfscultuur van Isah mij erg aanspreekt, heb ik aan het einde van mijn stageperiode bij Isah gesolliciteerd voor een vaste baan. Ik ben dan ook super blij dat ik hier direct na mijn opleiding als Full Stack Developer aan de slag kan en mijn steentje mag bijdrage om Isah in volgende versies nóg beter en mooier te maken voor haar gebruikers!”

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Daan?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Daan werkt ondertussen als Lead Full Stack Software Developer bij Isah en vertelt je graag meer over zijn stagetijd en hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.