R&D Development
4 min leestijd
14 juli 2017

Mark: onze proactieve manier van werken verhoogt de betrokkenheid

Zowel Isah zelf als medewerker Mark de Waal vieren dit jaar dat zij een bijzondere mijlpaal hebben bereikt. Isah bestaat namelijk 30 jaar en Mark is in dit kroonjaar precies 20 jaar in dienst als Software Developer. Hij blikt terug op de voorbije jaren en kijkt ook vooruit naar alle leuke dingen die nog komen gaan!

Toekomstgericht bezig zijn

“Voordat ik bij Isah in dienst kwam, werkte ik ook als Software Ontwikkelaar. Mijn voorgaande werkgever was echter minder toekomstgericht bezig dan ik graag wilde. Daarom heb ik destijds de overstap gemaakt naar Isah. Er werkten toen nog veel minder mensen dan nu, maar ik had direct een goed gevoel bij de professionele manier waarop zaken werden aangepakt. In die periode was men bezig met de overgang naar Windows,” weet Mark nog. “Een spannende en bijzondere tijd om mee te mogen maken!”

Combinatie van professioneel en informeel

Wanneer we Mark vragen om Isah als bedrijf te omschrijven, heeft hij het met name over een professionele werkwijze gecombineerd met informele contacten tussen collega’s. “Wat ik altijd heel prettig hebben ervaren bij Isah, is de manier waarop men met elkaar omgaat. Er is veel aandacht voor jou als mens en voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Ik werk bovendien in een leuk team waarin we onderling veel lol hebben. Wanneer het echter gaat om productontwikkeling en de manier waarop we klanten willen bedienen zijn we heel serieus. En dat vind ik ook belangrijk!”

isah-medewerkers-vertellen-mark-de-waal-quote
"Bij Isah wordt een proactieve houding van je verwacht; persoonlijk vind ik dat heel erg leuk!"
Mark de Waal
Software Developer

Volop ontwikkeling

Ondanks dat Mark al 20 jaar dezelfde functie heeft binnen het bedrijf, is er voor hem nog steeds volop uitdaging. “Het feit dat mijn functienaam niet veranderd is, wil niet zeggen dat ik stilzit. Elk jaar leer ik weer dingen bij. De techniek heeft de afgelopen jaren natuurlijk ook niet stilgestaan. We hebben in de loop der tijd in verschillende omgevingen geprogrammeerd, waarbij we steeds in een andere taal moesten werken. Daarvoor volgen we dan cursussen, zodat altijd iedereen de nieuwste techniek onder de knie heeft. Isah kiest er overigens bewust voor om op basis van ‘proven technology’ te werken; we willen onze klanten immers een stabiele basis bieden en een stuk contiuniteit kunnen waarborgen.”

Een van de zaken waar Mark met trots op terugkijkt, is de eerste ervaring met webservices. “Ondertussen hebben we allerlei applicaties om onze ERP-oplossing heen gebouwd. De CRM-app is daar een mooi voorbeeld van. Nu zijn we bezig met de ontwikkeling van een applicatie voor tijdregistratie en een app waarmee service monteurs onderweg het verbruik van hun materiaal, kosten en uren kunnen registreren.”

Wil jij ook aan de slag als Software Developer
bij Isah?

Als Full Stack Software Developer bij Isah ga jij aan de slag met onze nieuwe cloud-based ERP software. 

Op dit moment hebben we geen vacature voor Software Developer, maar je mag altijd een open sollicitatie sturen.

Werken aan service- en clientzijde

Een van de zaken die het werken bij Isah afwisselend maakt, is het feit dat alle ontwikkelaars zowel aan de service- als clientzijde van de applicaties werken. Mark: “Dat betekent dat je het ene moment bezig bent met data en de manier waarop zaken het beste kunnen worden opgeslagen in de database. Een ander moment denk je mee over de grafische user interface van de applicatie.”

Betrokkenheid

Nu het aantal applicaties bij Isah meer en meer toeneemt, wordt het werken alleen maar leuker voor Mark. “Het is interessant om continu na te gaan wat de impact van nieuwe functionaliteit op andere applicaties of onderdelen binnen Isah is. De Product Owners binnen ons scrumteam bepalen in eerste instantie de werkzaamheden die per sprint binnen ons team moeten worden opgepakt. Als Software Ontwikkelaar hebben wij echter ook een adviserende rol. Wanneer wij denken dat zaken in een andere volgorde of op een andere wijze moeten worden opgepakt, dan geven we dit aan. Die proactieve houding wordt bij Isah van je verwacht en persoonlijk vind ik dat heel erg leuk. Het verhoogt de betrokkenheid bij wat we maken!”

“Als ik hoor wat we de komende jaren nog voor plannen hebben, dan zou het me niks verbazen als ik er bij Isah nog eens 20 jaar aan vastplak,” lacht Mark. “Met interessante ICT-oplossingen, een stabiele werkgever en leuke collega’s kan ik hier in elk geval nog heel wat jaren vooruit!”

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Mark?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Mark vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.