Sales
3 min leestijd
21 oktober 2014

De concurrent een stap voor blijven

Peter van Harten is verantwoordelijk voor het werven, binden en uitbouwen van de Isah Certified Partners in binnen- en buitenland. Daarnaast regelt hij samen met enkele collega’s de marketing.

Peter gaat regelmatig op zakenreis om partners, prospects en klanten te bezoeken. Een gemiddelde week is dan helemaal vol gepland met afspraken. “Wanneer ik in het buitenland ben, maak ik meestal lange dagen. Dat is pittig, maar je wilt het maximale halen uit zo’n week in het buitenland. Elke buitenlandse reis vergt 3 tot 4 weken voorbereiding en de afwikkeling na het bezoek neemt zo’n 2 weken in beslag.” Ook in Nederland zitten de werkdagen vaak vol. “Geen enkele werkdag is voor mij hetzelfde. In mijn werk ben ik vaak gebonden aan de verschillende partners die wij hebben in het buitenland. Als ik contact met Azië wil hebben, moet ik al vroeg aanwezig zijn. Wil ik iemand bellen in Canada, dan kan dat juist weer vanaf later in de middag.” Hoewel de dagen vaak lang zijn, is Peter zeer positief over zijn baan. “Er heerst veel collegialiteit binnen het bedrijf. Dat zorgt voor een fijne werksfeer, waarin iedereen graag werkt. Zonder mijn collega’s zou ik niet de huidige resultaten kunnen bereiken.”

Inspelen op verandering

De laatste jaren is de maakindustrie ingrijpend veranderd: concurrentie vindt op wereldschaal plaats. Isah en haar partners proberen daar zo goed mogelijk op in te spelen. Met het door ons ontwikkelde programma MAP (Manufacturing Acceleration Programme) werkt Isah samen met overheden en organisaties om de maakindustrie sterker te maken. MAP in Zuid-Afrika kent inmiddels steeds meer aangesloten bedrijven. Ook in andere landen ontwikkelt MAP zich sterk. Belangrijk is om te weten wat de klant wil. “Uit klanttevredenheidsonderzoek is gebleken dat klanten van ons een meer adviserende rol verwachten. Ze willen niet meer alleen een account manager die af en toe een kopje koffie komt drinken, maar hebben juist behoefte aan iemand die ze adviseert over verbeteringen in het bedrijfsproces. Inhoud wordt steeds belangrijker in het contact met klanten. Klanten willen een maximaal rendement halen uit de samenwerking met Isah. Ze willen een inhoudelijk advies. Doordat wij dit goed invullen zijn we de concurrent een stap voor,” aldus Peter.Peter werkt ruim 5 jaar bij Isah. “Isah is goed voor haar werknemers. We werken hard, maar zijn ook buiten het werk actief. Zo zijn we een tijdje geleden op bezoek geweest bij diverse klanten in de haven van Rotterdam. Op deze manier kunnen onze medewerkers zelf zien hoe onze software wordt toegepast. Zo’n uitstapje, dat is typisch Isah.”

Wil jij ook aan de slag
bij Isah?

Bij Isah blijven we groeien. We hebben dus altijd diverse vacatures open staan. 

Trots op Isah

Isah is in de afgelopen jaren een sterk bedrijf gebleken, met niet alleen werk in Nederland, maar over de hele wereld. Peter: “Ik ben heel trots op Isah. Het is ontzettend gaaf om te zien dat een bedrijf uit Tilburg wereldwijd een bijdrage kan leveren aan een sterke maakindustrie en daarmee aan de werkgelegenheid. Isah is een bedrijf in beweging en dat gaat ze heel goed af. Alle medewerkers halen het maximale uit zichzelf, zodat het bedrijf steeds verder kan groeien. Als ik daaraan denk, voel ik mij echt trots dat ik daar deel uit van mag maken.”

Auteur
Angèle van den Broek
Angèle is verantwoordelijk voor HR en Management Support bij Isah. Ze is al lange tijd werkzaam bij Isah en kent het bedrijf door en door. Angèle vindt het belangrijk om de prettige bedrijfscultuur bij Isah te bewaren en let in de zoektocht naar nieuwe collega's dus op of mensen zich kunnen vinden in onze kernwaarden: samen, oprecht, verbeteren.
Meer weten over de ervaring van Peter?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Peter vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.