R&D Product Owner
4 min leestijd
16 augustus 2017

Robèrt over zijn drijfveer om de beste software voor de maakindustrie te realiseren

Toen Robèrt Duyvestein in 1996 bij Isah kwam werken, was hij de 18de werknemer op de payroll. 21 jaar later, nu het bedrijf haar 30-jarig bestaan viert, is er veel veranderd. Maar er zijn ook veel dingen hetzelfde gebleven, waaronder het werkplezier dat Robèrt beleeft. Hij blikt terug op de afgelopen jaren en vertelt over zijn huidige uitdaging als Product Owner.

Van leverancier naar werkgever

“In 1995 leerde ik Isah kennen,” vertelt Robèrt. “Ik was toen net afgestudeerd als bedrijfskundige en moest bij mijn toenmalige werkgever een selectietraject voor een ERP-pakket begeleiden. De keuze viel op Isah, mede door het feit dat zij zo veel ervaring hadden in de klantordergestuurde maakindustrie. Zowel tijdens als na de implementatie had ik een goede relatie met Isah als leverancier. Ik vond het een professionele club. Ik had veel contact met de Support-afdeling en werd daar altijd goed geholpen.” In die tijd was Robèrt erg gefascineerd door de manier waarop Isah processen binnen maakbedrijven ondersteunde. “Gaaf dat dit met software kan,” vond Robèrt. Hij was benieuwd naar de mensen achter Isah.

Tijdens een klantendag eind 1995 ontmoette Robèrt een aantal Isah-collega’s, waaronder oprichter Paul van Abeelen. Er was direct een klik. Begin 1996 zegde Robèrt dan ook zijn baan op en kwam hij in dienst bij Isah als Consultant. Een jaar lang begeleidde hij implementaties bij diverse Isah-klanten. Velen daarvan – zoals Gakon, IHC en Meijer Metal – maken nog altijd gebruik van de software van Isah.

isah-medewerkers-vertellen-robert-duyvesteijn-quote
"Ik wil de best mogelijke software-oplossing voor onze relaties in de maakindustrie realiseren."
Robèrt Duyvesteijn
Product Owner

De man van de getallen

Na ongeveer een jaar besloot Robèrt zich te specialiseren als Financieel Consultant. “In die tijd was daar veel vraag naar,” weet hij nog. “Naast financiële implementaties gaf ik ook sales ondersteuning in de vorm van financiële demo’s. Later werd ik gevraagd om als ontwerper mee te denken over de inrichting van het pakket. Eigenlijk het hele ‘getallen-stuk’ valt onder mijn verantwoordelijkheid, van voor- & nacalculatie tot en met de ontwikkeling van het nieuwe Isah Finance wat we in oktober dit jaar naar de markt gaan brengen.”

Samenwerken is key

Op de afdeling R&D is geen dag hetzelfde vertelt Robèrt: “Bij Isah werken we volgens de scrum-methodiek. Als Product Owner ben ik verantwoordelijk voor de inhoud van het product. Dat betekent dat ik – uiteraard in nauw overleg met collega’s – bepaal wat er in welke volgorde ontwikkelt gaat worden, hoe dit er uit komt te zien en wat het allemaal moet kunnen.” Goed samenwerken is key in deze functie, Robèrt moet namelijk precies begrijpen waar Isah-gebruikers behoefte aan hebben. “Daarom raadpleeg ik altijd diverse bronnen binnen en buiten Isah om tot de kern van de materie te komen. Denk aan Consultants, de afdeling Product Support, maar ook de eindgebruiker zelf en externe adviseurs.

isah-medewerkers-vertellen-robert-duyvesteijn-ijsje

Naast het inhoudelijke aspect verdiep ik me ook in nieuwe technieken. Het gaat bij de ontwikkeling van software immers ook om de usability; ofwel de software moet prettig werken. Bij Isah Finance hebben we er bijvoorbeeld voor gekozen om ‘Ribbon-based’ te werken. Ik hoef als Product Owner geen programmeertaal te kennen, maar ik moet wel op de hoogte zijn van de verschillende mogelijkheden. Het gaat er in mijn rol om dat ik bedrijfsprocessen op een juiste manier vertaal naar software. De kennis die ik in mijn beginjaren als Consultant bij Isah heb opgedaan, komt daarbij handig van pas!”

Wil jij ook aan de slag als Software Architect
bij Isah?

Als Software Architect bij Isah kun jij mede de richting bepalen voor onze nieuwe generatie cloud-based ERP software.

Passie & energie

Over Isah als werkgever vertelt Robèrt: “Ik werk al 21 jaar met veel plezier bij Isah. Wanneer je software ontwikkelt, doe je nooit twee keer hetzelfde werk. Het ritme en de manier van werken is hetzelfde, maar je bent elke keer met andere inhoudelijke thema’s bezig. Ik ben super trots op wat we nu al bereikt hebben met Isah Finance en kijk er enorm naar uit om de software straks bij Isah-klanten in gebruik te zien. Veel van onze klanten zijn familiebedrijven die met hart en ziel achter hun product staan. Ze willen het beste voor hun klanten. Dat drijft mij om met eenzelfde passie en energie de best mogelijke software-oplossing voor onze relaties in de maakindustrie te realiseren.”

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Robèrt?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Robèrt vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.