R&D Development
4 min leestijd
3 juli 2017

Sander van Broekhoven over zijn uitdagingen als Developer

Sinds drie jaar is Sander van Broekhoven werkzaam als Developer bij Isah. We vroegen Sander wat zijn werk precies inhoudt, waar hij trots op is en waarom werken bij Isah zo leuk is. “Het is gaaf om met een klein team met nieuwe technologieën te werken en samen nieuwe producten naar de markt te brengen.”

Nieuwe uitdagingen

Sander neemt ons mee terug in de tijd. “In maart 2014 ben ik hier gestart als Developer. Mijn tweede dochtertje was toen net geboren en mijn opdracht bij Isah was om samen met een aantal collega’s de nieuwe applicatie Shop Floor Control te bouwen. Mijn leven bestond voornamelijk uit nieuwe uitdagingen dus!” lacht Sander.

Voor zijn komst naar Isah werkte Sander bij een logistiek dienstverlener. “Ik was daar de enige programmeur. Ik miste daardoor het sparren met andere technische collega’s. Mijn keuze voor Isah was voor mij dan ook een logische. Isah heeft als core business het maken van software. Het bedrijf is veel groter dan mijn vorige werkgever, waardoor ik me volledig kan focussen op mijn specialisme, namelijk programmeren. Naast andere ontwikkelaars werk ik bij Isah namelijk ook samen met testers en mensen die verantwoordelijk zijn voor het schrijven van documentatie.”

isah-medewerkers-vertellen-sander-van-broekhoven-quote
"Shop Floor Control voelt een beetje als mijn kindje. Het is fijn dat klanten hun waardering hierover uitspreken."
Sander van Broekhoven
Software Developer

Scrummen

“In de basis ziet elke werkdag er hetzelfde uit,” vertelt Sander. “We werken bij Isah met Scrum, wat inhoudt dat we ontwikkelen in blokken van twee weken, waarbij we onszelf als doel stellen dat we aan het eind van die twee weken een ‘shippable product’ moeten opleveren. Ofwel: een stukje deelfunctionaliteit moet zijn afgerond en dit deel zou in principe klaar moeten zijn om uit te leveren aan onze klanten. Bij Isah kiezen we er echter voor om met jaarlijkse releases te werken. Tussentijds leveren we patches uit om bugs op te lossen of verbeteringen aan onze producten door te voeren.”

Elke werkdag start Sander samen met zijn team, bestaande uit zes personen, met een zogenaamde stand-up. “We nemen elke ochtend door wat we de dag er voor bereikt hebben en wat het plan voor de komende 24 uur is. Zo’n stand-up duurt maximaal 15 minuten. Toch is het fijn om even wat zaken met elkaar af te stemmen, zodat iedereen weer op de hoogte is van de status.”

isah-medewerkers-vertellen-sander-van-broekhoven-scrum

In het Scrum-team zijn de leeftijden divers. “Dat vind ik prettig werken,” zegt Sander. “De cultuur binnen Isah is sowieso heel fijn. Het is een familiebedrijf en iedereen gaat heel relaxed met elkaar om. Qua waarden en normen past Isah heel goed bij mij. Er worden buiten werktijd regelmatig leuke activiteiten georganiseerd en er wordt veel aandacht besteed aan de onderlinge band met collega’s. Daardoor voelde ik me hier al snel thuis.”

Wil jij ook aan de slag als Software Developer
bij Isah?

Als Full Stack Software Developer bij Isah ga jij aan de slag met onze nieuwe cloud-based ERP software. 

Op dit moment hebben we geen vacature voor Software Developer, maar je mag altijd een open sollicitatie sturen.

Trots

“Als ik terugkijk op de periode waarin we Shop Floor Control naar de markt hebben gebracht, ben ik best wel trots wat we toen voor elkaar hebben gekregen. Nog steeds hoor ik regelmatig dat klanten erg enthousiast zijn over de functionaliteit van de applicatie. Dat is natuurlijk gaaf om te horen! Ik heb in die periode allerlei belangrijke functionaliteiten ontwikkeld, waardoor ik de applicatie van binnen en van buiten ken. Het voelt een beetje als mijn kindje! Het is dan fijn dat klanten, en ook collega’s, hun waardering hierover uitspreken.”

In Sanders werk als Developer is hij mede verantwoordelijk voor de keuzes die qua ontwikkeling gemaakt worden. Zijn belangrijkste doel is om er voor te zorgen dat de functionaliteit aansluit bij de wensen van alle Isah klanten. “We bedenken daarvoor diverse scenario’s en wegen vervolgens af hoe we bepaalde wensen het beste kunnen vertalen. Het uitgangspunt is altijd dat e.e.a. voor diverse werkwijzen toepasbaar is. Dat heb ik met Shop Floor Control gedaan, maar ook met de outlook-koppeling. Momenteel zijn we druk bezig met de ontwikkeling van een Urenverantwoording app en een app voor Mobile Field Service. We zijn voornemens om beide zaken in Isah 5.0 (najaar 2017) uit te leveren.”

Doorgroeien binnen Isah

Op dit moment is de rol van Sander binnen Isah aan het veranderen. “Mijn functie heet nu Developer en voor de toekomst wil ik graag doorgroeien naar een Architecten-rol. Dat zou inhouden dat ik meer na ga denken over de grote lijnen. Hoe maken we Isah software toekomstbestendig? Hoe zorgen we dat onze producten goed onderhoudbaar blijven? En met welke technologie willen we werken? Op dit moment ben ik onder andere bezig om andere Developers te coachen in hun ontwikkeling met .NET technologie. Het is erg leuk dat ik bij Isah de kans krijg om mezelf hierin verder te ontwikkelen. Wat dat betreft heb ik drie jaar geleden de perfecte keuze gemaakt!”

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Sander?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Sander vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.