Sales Stage
3 min leestijd
8 juli 2019

Ted: tijdens mijn stage bij Isah heb ik geleerd belangen af te wegen

De afgelopen maanden heeft Ted van Steenoven in het kader van zijn studie Strategic Management bij Isah een theoretisch onderzoek gedaan naar klantsegmentatie. “Ik vond het super interessant om me te verdiepen in de strategie van Isah en hier aanbevelingen op te doen. Ik heb tijdens deze stage vooral geleerd om verschillende belangen af te wegen en op basis daarvan een keuze te maken.”

In 2017 rondde Ted zijn HBO Bedrijfskunde MER af. Na een stage op Malta, waar hij onderzoek deed naar het ziekteverzuim van hotelmedewerkers en een stage in Nederland bij een logistiek bedrijf, wist Ted nog niet precies in welke richting hij zou willen werken. Vandaar zijn keuze om eerst nog een Master te doen. “Ik had al wel geconcludeerd dat ik graag in Nederland wilde werken en merkte dat de strategische aspecten van een bedrijf me interesseerden: de missie en visie en de manier waarop doelen gesteld worden. Naar aanleiding van de vele bedrijfspresentaties die via de Universiteit gegeven werden, ontdekte ik bovendien dat met name familiebedrijven qua cultuur en werksfeer me aanspraken. Wat dat betreft past Isah perfect in het plaatje van mijn ideale (stage)bedrijf.”

Na Ted’s succesvolle verdediging van zijn onderzoek aan de Universiteit van Tilburg presenteerde hij zijn bevindingen afgelopen week binnen Isah. “Mijn thesis ging over hoe klantrelatiemanagement (CRM) zich verhoudt tot innovatie. Ik heb daarbij vooral gefocust op productinnovatie en hoe Isah in het verlengde daarvan omgaat met Customer Knowledge, Customer Orientation en Customer Empowerment. Vanuit de Universiteit waren er bepaalde theoretische vereisten aan de manier waarop ik mijn onderzoek deed. Terwijl ik aan de andere kant voor Isah zo veel mogelijk bij hun praktijk wilde aansluiten om écht toegevoegde waarde te kunnen bieden. Af en toe waren de belangen dan wat tegenstrijdig. Door hierover te sparren met mijn stagebegeleider bij Isah kwamen we altijd tot een goede richting waar zowel de school als Isah zich in konden vinden. Ik denk dat het maken van keuzes op basis van alle voors en tegens het meest waardevolle is dat ik tijdens deze stage opgestoken heb. Ik heb geleerd om eerst alle informatie op te halen en vervolgens de belangen af te wegen. Als adviseur of consultant zal ik die vaardigheid in de toekomst nog veel nodig hebben.”

isah-medewerkers-vertellen-ted-van-steenoven-quote
"Alles aan mijn stagetijd bij Isah was goed geregeld."
Ted van Steenoven
Stagiair Business Consultancy

Over de wijze waarop Ted zijn stage bij Isah ervaren heeft, is hij heel duidelijk: “Ik vond het echt heel prettig, ik kan niet anders zeggen! Ik kreeg meteen een eigen werkplek op een kamer met een collega die maar 3 dagen per week op kantoor was. Daardoor zat ik ook een deel van mijn tijd alleen op de kamer. Sommige mensen zouden dat misschien saai vinden, maar ik vond het echt heel fijn. Daardoor kon ik me geconcentreerd met mijn onderzoek bezig houden. Verder heb ik ervaren dat de mensen bij Isah heel open zijn. Ik heb diverse collega’s mogen interviewen voor mijn onderzoek en iedereen maakte alle tijd om mijn vragen te beantwoorden. Ook kreeg ik van Isah het vertrouwen om met een aantal klanten in gesprek te gaan. Het was gewoon allemaal goed geregeld. Bovendien had ik het gevoel dat ik echt als volwaardig personeelslid werd gezien; zo mocht ik bijvoorbeeld samen met mijn vriendin deelnemen aan het personeelsfeest van Isah. Dat was erg leuk om mee te maken. De sfeer bij Isah is heel informeel, dat maakt het leuk.”

Nu Ted is afgestudeerd, vindt hij het nog steeds lastig om te bepalen wat voor functie nu het beste bij hem past. Qua type bedrijf is hij er wel aan uit dat een familiebedrijf zoals Isah met een open werksfeer het beste aansluit. Maar over een precieze rol gaat hij nog even nadenken. Eerst gaat hij samen met zijn vriendin een rondreis maken door Azië.

Wil jij ook aan de slag als Stagiair bij Isah?

Isah biedt elk jaar een of meerdere stageplekken aan. Van Consultancy tot R&D en van Marketing tot HR.

Je kunt als student je eigen stageopdracht vormgeven bij Isah. Heb je een goed idee? Laat het ons weten!

 

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over werken of stage lopen bij Isah?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. We vertellen je graag meer over ons bedrijf en over onze vacatures en stagemogelijkheden. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.