Consultancy Financieel Consultancy
5 min leestijd
24 januari 2018

Edgar over implementeren, inrichten en optimaliseren

Edgar Dresmé werkt nu bijna 3 jaar bij Isah als Consultant. Vanwege zijn specialisatie in financiële vraagstukken is hij de afgelopen periode actief betrokken geweest bij de ontwikkeling en uitrol van Isah Finance. We spraken Edgar over de controlled release van Isah Finance en over de veelzijdigheid van zijn functie.

Boekhouder met proces-skills

“Van huis uit ben ik eigenlijk boekhouder,” vertelt Edgar. Na zijn studie Bedrijfseconomie ging hij aan de slag bij ING, waar hij verantwoordelijk was voor de boekhouding van beleggingsadministraties. Een jaar later maakte hij de overstap naar een ICT-bedrijf, waar zijn functie een stuk breder werd. “Als controller op de afdeling Finance & Planning mocht ik zelf administraties opzetten en stemde ik zaken af met de accountant. Later viel ook HRM binnen mijn verantwoordelijkheid; daar heb ik veel van geleerd. Toen ik daarna als assistent-controller aan de slag ging bij een grote aannemer op een regiokantoor, werden daar op een gegeven moment twee regio’s binnen het bedrijf samengevoegd. Er moesten toen allerlei processen in kaart worden gebracht en daar werd ik actief bij betrokken. Dat was een interessante verdieping van mijn functie.

Bij mijn daarop volgende baan, als controller bij een farmaceut, heb ik de implementatie van een nieuw ERP-pakket meegemaakt. Vanaf de bedrijfskant was ik daar nauw bij betrokken. Ik merkte al snel dat ik die proceskant – waarbij je veel meer bezig bent met een overview van het bedrijf – veel interessanter vond dan het detailniveau waar ik als financiële man altijd mee bezig was. Na een aantal gesprekken met een jobcoach besloot ik daarom een carrièreswitch te maken naar consultant. De financiële consultancy vacature die ik op dat moment bij Isah voorbij zag komen, was me op het lijf geschreven!”

isah-medewerkers-vertellen-edgar-dresme-quote-1
"Het bijzondere aan werken bij Isah vind ik dat onze klanten dingen maken die je overal kunt tegenkomen."
Edgar Dresmé
Financieel ERP Consultant

Implementeren, inrichten en optimaliseren

Als consultant is Edgar dagelijks bezig om klanten zo optimaal mogelijk met de business software van Isah te laten werken. “In feite kun je onderscheid maken tussen drie type uitdagingen waarmee ik me bezighoud. Allereerst ben ik natuurlijk betrokken bij trajecten voor nieuwe klanten, waarbij Isah volledig geïmplementeerd moet worden. Dat zijn vaak langere trajecten, waarbij ik met name financiële vraagstukken voor mijn rekening neem en er samen met de functionele consultant voor zorg dat bij bepaalde inrichtingskeuzes een optimale afstemming is van functioneel en financieel.

Ook word ik als consultant regelmatig ingehuurd om een dag of dagdeel te kijken naar een bepaald inrichtingsvraagstuk. Via onze afdeling Product Support of via een Business Consultant komt bijvoorbeeld een vraag van een klant binnen over ‘hoe werkt iets’ of ‘hoe kan ik dit probleem het beste oplossen’. Ik kijk dan hoe Isah het beste ingezet kan worden om de vraag van de klant te beantwoorden.

Daarnaast ga ik bij veel klanten aan de slag met optimalisatietrajecten. De werkwijze van de klant wordt dan onder de loep genomen en ik ga samen met hen kijken naar hoe we processen kunnen veranderen om op die manier efficiënter met Isah te kunnen werken. Dat is heel leuk om te doen! De focus ligt bij mij wel meestal op financieel gerelateerde vraagstukken, omdat daar mijn expertise zit.”

Wil jij ook aan de slag als Financieel ERP Consultant
bij Isah?

Als Financieel ERP Consultant bij Isah help jij maakbedrijven om hun financiële processen in control te brengen en houden met de Isah software.

Betrokkenheid bij Isah Finance

De afgelopen periode is Edgar actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van Isah Finance. “Als consultant ben je in feite de voelsprieten van Isah. Je hoort veel over wat er bij bedrijven leeft, welke dingen er spelen of welke pijnpunten er zijn. Die informatie heb ik, samen met mijn persoonlijke ervaring als controller, kunnen inbrengen in onze interne klankbordgroep over Isah Finance. Zo heb ik direct invloed kunnen uitoefenen op welke handigheidjes er in Isah Finance moesten komen.”

Deze geheel nieuwe dimensie van Edgars werk, maakt het voor hem leuk om bij Isah te werken. “Je hebt hier volop kansen om je te ontwikkelen. En de verantwoordelijkheden die wij als medewerkers krijgen vind ik heel bijzonder. Een nieuw product maken wij écht met elkaar en daardoor is de betrokkenheid van collega’s ontzettend hoog. Dat is prettig en je leert ook allerlei nieuwe dingen. Zo mocht ik bijvoorbeeld als een van de eerste mensen testen met de functionaliteit van Isah Finance. Ik heb daarna intern alle collega’s opgeleid op boekhoudkundig vlak. En ook de externe gebruikerstrainingen heb ik inhoudelijk opgezet en aan onze eerste controlled release klanten gegeven. Deze klanten heb ik samen met mijn collega consultants in die eerste gebruiksfase bovendien intensief begeleidt. Daardoor weet ik nu veel beter wat de beste manier van ondersteuning is als het gaat om implementatie van Isah Finance. En daar hebben toekomstige klanten uiteraard alleen maar voordeel bij.”

isah-medewerkers-vertellen-edgar-dresme-presenteren

Isah kom je overal tegen

De afwisseling tussen al die verschillende werkzaamheden is voor Edgar ontzettend leuk om te doen. “Ik werk pas 3 jaar in het consultancy vak, maar ik zou nu al niet meer anders willen. Het bijzondere aan werken bij Isah vind ik bovendien dat onze klanten dingen maken die je overal kunt tegenkomen. Zelf loop ik bijvoorbeeld al een aantal jaar de Nijmeegse Vierdaagse en daarbij kom je ook over het snelfietspad tussen Arnhem en Nijmegen. De bijzondere lantaarnpalen die daar staan, vielen me de laatste editie weer op. Toen ik vervolgens als consultant aan de slag ging bij Isah-klant Lightronics in Waalwijk, bleek dat zij deze lantaarnpalen gemaakt hadden. Met Isah software dus. Dat vind ik nou ontzettend leuk om te weten. Werken bij Isah is niet alleen afwisselend en uitdagend, het is ook tof om in de praktijk te zien welke producten er met onze software gemaakt worden.”

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Edgar?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Edgar vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.