Sales
7 min leestijd
18 januari 2021

Pre-Sales Consultant Jan-Pieter begeeft zich bij Isah in een snoepwinkel

Net als Financieel Consultant Iris startte ook Pre-Sales Consultant Jan-Pieter in september 2020 bij Isah. Een klas waar de positieve energie vanaf spat, want ook Jan-Pieter deelt via onze Teams-call vooral lovende berichten over zijn nieuwe uitdaging. Vanwege het thuiswerken en de afstand met collega’s is het een langzamere onboarding dan Jan-Pieter het liefst had gewild. Maar hij kijkt vooral erg uit naar het moment dat hij een volle agenda heeft met demo’s bij klanten en bij potentiële klanten. Want, zoals hij over de Isah oplossing zegt: “Het voelt hier alsof ik in een snoepwinkel ben!”

Roeping binnen de maakindustrie

De passie voor techniek zat er bij Jan-Pieter al vroeg in. Van jongs af aan was hij bezig om aan apparaten, computers en scooters te sleutelen. Hij vertelt me een anekdote die binnen zijn familie nog al eens voorbij komt, over een oude computer van zijn vader die hij in een koffer deed, zodat hij een ‘laptop’ had. Helaas had die ‘laptop’ geen lange levensduur, want ergens bij het sleutelen was er iets mis gegaan, waardoor het apparaat het begaf. Jan-Pieter was echter niet zo blij met de bijnaam ‘de sloper’ die hij vervolgens van zijn familie kreeg. “Vanaf dat moment heb ik dan ook de intense drang gehad om dingen te maken.”

Dat zijn roeping binnen de maakindustrie lag, was dus in feite al lang duidelijk. Jan-Pieter had echter zelf even tijd nodig om dat te ontdekken. Zijn vader was advocaat en binnen de familie werd er altijd veel gedebatteerd. Vos vertelt: “dat debatteren lag mij wel, dus een studie rechten leek me een logische keuze. Al snel merkte ik helaas dat deze opleiding niks voor mij was, maar ik had op dat moment geen beter idee. Stoppen vond ik niet slim, dus besloot ik verder te studeren. Na het behalen van mijn diploma ging ik zelfs door met een master strafrecht, want dat leek me oprecht erg interessant.” Toch gebeurde bij deze studie hetzelfde: al binnen een maand wist Jan-Pieter dat dit zijn ding niet was. “Ik maakte toen een afspraak met mezelf: ik ging stoppen en een baan zoeken. Mocht dat binnen een paar maanden niet lukken, dan zou ik in januari een studieswitch maken.”

isah-medewerkers-vertellen-jan-pieter-vos-overleg

Op het moment dat Jan-Pieter de banenmarkt op ging, werkte een vriend van hem als uitzendkracht bij een softwareleverancier voor o.a. de maakindustrie. “Ik had eerlijk gezegd geen flauw idee wat ze daar deden, maar ik wilde gewoon een baan en mijn vriend was enthousiast over het bedrijf, dus ik besloot ook te solliciteren. De functie van Support Medewerker sprak me wel aan, een beetje in de technische hoek, problemen uitpluizen en oplossen, dat zag ik wel zitten. Eenmaal daar leerde ik de wereld van de productie kennen en groeide ik van Support door naar Sales en uiteindelijk naar Pre-Sales. En die rol was voor mij perfect; alles kwam samen. Het naar buiten toe treden en verhalen vertellen over een onderwerp dat ik geweldig vond, namelijk hoe machines door machines gemaakt worden. Toen werd duidelijk: door een toevalstreffer was ik precies op de juiste plek terecht gekomen!”

isah-medewerkers-vertellen-jan-pieter-vos-quote
"Isah is een gemoedelijk, down-to-earth bedrijf waar men waarde hecht aan samen hard werken maar óók samen lol maken."
Jan-Pieter Vos
Pre-Sales Consultant

Isah is een one-stop-shop voor maakbedrijven

Na ruim 4,5 jaar merkte Jan-Pieter dat de uitdaging in zijn baan was verdwenen. “Ik was de ‘go-to-guy’ geworden; iedereen kwam met vragen naar mij en dat is natuurlijk leuk, maar ik wilde ook zelf uitgedaagd en geprikkeld worden. Dat miste ik, daarom ging ik verder kijken.”

Via een recruiter kwam Vos bij Isah terecht, waar hij in eerste instantie niet wist wat hij moest verwachten. “Software bedrijven zijn voor mij tamelijk abstract. De look & feel en de details van wat er mogelijk is, haal je vaak niet uit een website, terwijl dat wel van essentieel belang is. Toch ging ik in gesprek want ik was nieuwsgierig. Tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek kreeg ik een presentatie over Isah, die ook aan potentiële klanten gegeven werd. Het voelde werkelijk alsof ik in een snoepwinkel beland was! In mijn vorige baan was ik gewend dat ik aangewezen was op software-partners die aanvullende functionaliteit maakten. Wat ik nu zag van Isah; daar was ik erg van onder de indruk. Isah is echt een one-stop-shop voor maakbedrijven. Die presentatie heeft dan ook zijn weerhaken in me geslagen: dit is het, wist ik, geen twijfel mogelijk!”

Menselijke maat met ruimte voor humor

Natuurlijk blijft een nieuwe baan altijd een sprong in het diepe. Zo ook deze sprong naar de snoepwinkel die Isah heet “Ik heb echt voor het product gekozen,” aldus Jan-Pieter. “Het bedrijf en de cultuur kende ik nog niet goed. Wel merkte ik in de aanloop naar mijn eerste werkdag dat de menselijke maat bij Isah duidelijk naar voren kwam. De sollicitatiegesprekken met mijn nieuwe collega’s van Sales voelden goed en ook het contact met HR was erg persoonlijk. Dat vond ik heel prettig.”

Ploatske vur dn dirkOp zijn eerste werkdag leerde Jan-Pieter bovendien direct de Isah-cultuur goed kennen. “Als Hagenees wist ik een tekst op de Isah-parkeerplaats niet direct te ontcijferen… ‘ploatske vur d’n dirk’ stond er op de pilaar naast het eerste parkeervak. Ik dacht nog, er zal hier ooit wel een Dirk gewerkt hebben die misschien overleden is… geen idee. Een paar uur later plaatste de trainer van de Isah-Academy een foto van mij op het Teams-bord waar alle Isah-medewerkers in zitten met als onderschrift dat ik als nieuwkomer wel lef had. Uiteraard met een knipoog. Wat bleek, ik had mijn auto op de parkeerplaats voor de Algemeen Directeur gezet! Een lekkere ijsbreker, waar ik erg om heb moeten lachen. Natuurlijk heb ik met een beetje photoshop een gevatte reactie kunnen geven via Teams. Wat ik vooral heel fijn vond aan dit ‘incidentje’ was dat ik in een gemoedelijk en down-to-earth bedrijf terecht was gekomen, waar humor onderling erg belangrijk is en waar men waarde hecht aan samen hard werken maar óók aan samen lol maken. Dat is precies wat ik zoek in een organisatie!”

Wil jij ook aan de slag als Pre-Sales Consultant
bij Isah?

Als Pre-Sales Consultant bij Isah verzorg jij demonstraties om maakbedrijven enthousiast te maken voor de ERP oplossing van Isah.

Pre-sales is échte verhalen vertellen

Jan Pieter kijkt positief terug op zijn eerste periode bij Isah. “De lessen via de Isah Academy waren erg leuk, maar ook pittig. Het was al weer even geleden dat ik in de ‘schoolbanken’ had gezeten en ik ergens hard aan had moeten trekken. Toch voelde het als een verademing om mijn hersens aan het werk te zetten en met alle nieuwe stof aan de slag te gaan. Ik ben ook heel blij dat ik die eerste weken met een paar collega’s bij Isah op kantoor heb ik kunnen zijn. Op een gegeven moment moesten we namelijk weer allemaal volledig thuis gaan werken, maar ik heb daarvoor gelukkig wel wat meer van de organisatiecultuur mee kunnen pikken.”

Nadat de Isah Academy er op zat, was de onboarding natuurlijk nog niet volledig afgerond. “Ik heb nog genoeg te leren en het liefst zou ik willen dat dat sneller gaat. Ik kan niet wachten om zelfstandig aan de slag te gaan. Pre-sales is in mijn ogen het mooiste vak, waarbij je échte verhalen vertelt. Alles wat ik hiervoor heb gedaan komt daarbij mooi samen. Mijn technische kennis en affiniteit uit mijn jeugd, de manier om jezelf deugdelijk te verwoorden zodat iets maar op één manier geïnterpreteerd kan worden zoals ik tijdens mijn juridische opleiding heb geleerd en daar bovenop het commercieel denken en zorgen dat iets aantrekkelijk gepresenteerd wordt. En als ik dan het klantenbestand van Isah zie waarvoor ik mag gaan werken… wauw! De meest waanzinnige machinebouwers en andere high-tech maakbedrijven zitten daar tussen. Daar word ik heel blij van!”

isah-medewerkers-vertellen-jan-pieter-vos-team

Uiteindelijk hoopt Jan-Pieter om zich ook bij Isah te kunnen ontwikkelen tot de ‘go-to-guy’. “Ik wil dat mijn advies gewaardeerd wordt en ik wil mezelf ontwikkelen tot een expert op gebied van productie en automatisering. Niet vanuit een sales-target denken, maar mensen écht verder helpen. Wat dat betreft past de oprechte Isah-mentaliteit heel goed bij mij!”

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Jan-Pieter?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Jan-Pieter vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.