Consultancy Financieel Consultancy
6 min leestijd
14 december 2020

Energieke Iris staat te trappelen om bij klanten aan de slag te gaan als Financieel Consultant

In september jl. startte er weer een klas met nieuwe collega’s aan de Isah Academy. Een van de deelnemers was de enthousiaste Financieel Consultant Iris Bleumink. Haar onboarding via de Isah Academy is inmiddels achter de rug en Iris is al begonnen op diverse klantprojecten. Hoog tijd dus om kennis te maken met deze goedlachse en leergierige dame!

Op zoek naar dynamiek

Iris heeft zin in het interview; de energie spat van het scherm af tijdens onze Teams-meeting. Ze verontschuldigt zich bij aanvang meteen voor het feit dat ze soms snel praat. “Dat is mijn enthousiasme! Dat heb ik van jongs af aan al,” lacht ze. Gelukkig zijn haar zorgen onnodig; haar verhaal is namelijk prima te volgen. Iris vertelt eerst over haar middelbare school- en studietijd. “Al op de HAVO merkte ik dat ik vakken als wiskunde en management & economie heel interessant vond. Maar ook de meer communicatieve vakken lagen me goed en iets presenteren ging me prima af. Nadat ik mijn studie Bedrijfseconomie had afgerond, had ik veel zin om aan het werk te gaan. Ik wilde graag weten hoe het er in de praktijk bij verschillende bedrijven aan toe ging, dus een baan als Interim Financial paste daar goed bij.”

In 2,5 jaar tijd voerde Iris vier verschillende opdrachten uit en leerde daarbij verschillende facetten van het vak als financial kennen. Van facturatie en omzet & kosten boeken tot en met de voor- en nacalculatie van projecten. “Super leerzaam allemaal. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik nog heel jong was en niet precies wist welke kant ik uiteindelijk op wilde met mijn carrière. Ik merkte in de loop der tijd dat ik het jammer vond om een groot deel van mijn werk alléén achter een computer bezig te zijn. Het contact met collega’s, engineers of projectleiders, vond ik het leukst. Vandaar dat ik na 2,5 jaar op zoek ging naar een nieuwe uitdaging met meer dynamiek in de werkweek en waarbij ik meer contact met andere mensen zou hebben.”

isah-medewerkers-vertellen-iris-bleumink-overleg

Die uitdaging vond Iris als Controller voor een hotel & vliegmaatschappij in Afrika. “Mijn Engels was tot dat moment niet bijzonder goed, maar dat vond ik juist een leuke uitdaging. Ik wil mezelf immers graag blijven ontwikkelen! Mijn verantwoordelijkheid binnen het bedrijf werd het optimaliseren van de processen. Samen met collega’s in Nederland en in Afrika ging ik aan de slag om te verbeteren: wie doet wat, hoe kunnen we de processen optimaliseren en wat moeten we aan het systeem veranderen qua inrichting om die processen goed te ondersteunen? Samen werkten we steeds naar nieuwe doelen toe, dat was ontzettend leuk. Het was ook ontzettend gaaf om een aantal keer naar Afrika te gaan om daar de nieuwe werkwijze uit te rollen en stapje voor stapje te zorgen dat het bedrijf meer in control kwam. Hier kreeg ik energie van! Maar er was ook een keerzijde; als familiemens wilde ik niet steeds zo lang van huis zijn. Na een jaar begon het daarom toch te knagen, past deze baan wel écht bij mij?”

isah-medewerkers-vertellen-iris-bleumink-quote
"Er is een open cultuur bij Isah, iedereen werkt aan hetzelfde doel en mensen komen hun afspraken na."
Iris Bleumink
Financieel ERP Consultant

Perfecte match

Het eerlijke antwoord was ‘nee’. Maar Iris had in die tijd wel een aantal belangrijke dingen over zichzelf geleerd. Haar perfecte baan moest dynamisch zijn, elke dag anders, waarbij er veel contact was met verschillende mensen. Én ze wilde bezig zijn met processen optimaliseren en verbeteringen doorvoeren. Op dat moment – alsof het zo moest zijn – kwam er een vacature van Isah voorbij... “Een perfecte match!” wist Iris meteen. “De functie sprak me enorm aan. Het is een mix van verschillende werkzaamheden, waarbij je zowel zelf aan de slag gaat om bijvoorbeeld een test- of productieomgeving in te richten, maar waarbij je ook bezig bent met kennis overdragen; samenwerken met verschillende klanten; jezelf continu blijven ontwikkelen om klanten nóg beter te kunnen helpen; en verbeteringen doorvoeren zodat klanten meer in control zijn. Hier ligt mijn toekomst, voelde ik meteen! Gelukkig bleek Isah ook nog eens een fijne werkgever te zijn. De sollicitatiegespreken voelde gelijk heel goed. Isah is een warm bedrijf, waar ik me zeker thuis zou voelen.”

Je kan van je collega’s op aan

“De eerste werkdag al was ik ontzettend blij, want hetgeen in de vacature stond en hetgeen ik tijdens mijn sollicitatiegespreken had gehoord, klopte ook echt. Door de Corona-situatie waren er natuurlijk niet zo veel mensen op kantoor als normaal, maar de mensen die ik zag waren heel open. Iedereen vond het leuk om kennis te maken en nam de tijd voor je. Er is een open cultuur bij Isah, iedereen werkt aan hetzelfde doel en mensen komen hun afspraken na. Als een collega zegt ‘ik bel je vanmiddag’ dan word je ook echt die middag gebeld. Ook al heeft hij of zij het ontzettend druk. Dat klinkt als iets simpels, maar het betekent heel veel; je kan van je collega’s op aan en dat vind ik erg belangrijk! Je merkt bovendien dat dit gedrag echt in het DNA zit van álle mensen. Het maakt niet uit wat voor functie, ervaring of achtergrond iemand heeft. Iedereen staat er hetzelfde in. Dat is mijn ogen ontzettend knap, want dat betekent dat mensen écht worden geselecteerd op wie ze zijn en of ze bij de organisatie passen.”

isah-medewerkers-vertellen-iris-bleumink-thuiswerken

Ook wat betreft de onboarding en het inwerken kijkt Iris zeer positief terug op haar eerste periode bij Isah. “De trainingen van de Isah Academy waren erg interessant en de trainer sprak heel levendig waardoor de dagen voorbij vlogen! Tussen de trainingsdagen door ging ik aan de slag met huiswerk. Het was fijn dat ik tegelijk met een aantal andere collega’s bij Isah startte; daardoor konden we veel met elkaar sparren en oefenen om bepaalde thema’s aan elkaar te presenteren. Na afloop van de Isah Academy werden er meeloopdagen gepland bij verschillende Isah-klanten en ondertussen ben ik steeds meer onderdelen van projecten zelf aan het oppakken. Het doel is dat ik in de loop van volgend jaar zelfstandig projecten ga doen."

Wil jij ook aan de slag als Financieel ERP Consultant
bij Isah?

Als Financieel ERP Consultant bij Isah help jij maakbedrijven om hun financiële processen in control te brengen en houden met de Isah software.

Uitkijken naar nóg betere tijden

Iris geeft aan dat ze de afwisseling in haar job heel fijn vindt. “Je bent de ene dag bezig met het inrichten van een testomgeving (voor facturatie, betalingen, grootboek, vaste activa, etc.) en de andere dag ben je bezig om klanten uitleg te geven over hoe ze met onze software moeten werken. En laatst heb ik bijvoorbeeld een deel van de online cursus ‘werken met Isah Finance’ verzorgd. Nu zijn al die werkzaamheden nog achter mijn computer, maar ik kijk er enorm naar uit – als de Coronacrisis straks achter de rug is – om naar klanten toe te gaan; zodra het weer mag, sta ik vooraan. Wat dat betreft is het wel tof om te beseffen: ik vind mijn nieuwe baan nu al geweldig; ik ben er van overtuigd dat het straks alleen nog maar beter gaat worden!”

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Iris?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Iris vertelt je graag meer over hoe zij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.