Consultancy Functioneel Consultancy
6 min leestijd
28 november 2018

Marco: door goede vragen te stellen, kun je samen tot het beste resultaat komen

“Gestroomlijnde processen zorgen voor de beste resultaten bij de klant.” Daarom werkt Marco Verberck dagelijks gepassioneerd aan het verbeteren van die processen. Sinds drie jaar werkt hij als Functioneel Consultant bij Isah en in die hoedanigheid heeft hij al heel wat processen van klanten onder de loep genomen. 

“Isah is voor mij een prachtige gereedschapskist die er voor zorgt dat de processen van klanten perfect ondersteund kunnen worden. Aan mij de taak om het gereedschap zo goed mogelijk in te zetten, zodat de processen zo goed mogelijk lopen. Door de juiste vragen te stellen en samen met de klant tot een goed resultaat te komen. Het feit dat ieder bedrijf anders is en de oplossing dus ook elke keer net iets anders is, maakt dat ik elke dag weer voor een mooie uitdaging sta.”

Passie voor procesbeheersing

Marco behaalde in 2013 op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zijn Bachelor’s degree Bedrijfseconomie. In de loop van zijn studie ontdekte hij dat zijn passie bij procesbeheersing ligt. Al tijdens zijn afstudeerstage kwam hij in aanraking met Isah. Marco: “Aanvankelijk was ik aangenomen om de dataconversie te begeleiden voor o.a. de artikelgegevens. Mijn opdracht bestond er uit om een proces te vormen om alle gegevens uit vorige systemen te verzamelen, te verrijken en vervolgens te importeren in Isah. In de periode dat ik startte met mijn stage, vond er bij ons bedrijf namelijk een ERP-implementatie plaats.” Al snel bleek dat Marco die implementatie stiekem veel interessanter vond dan zijn eigenlijke stageopdracht. Ambitieus als hij was, ondersteunde hij dan ook bij diverse activiteiten rondom deze implementatie; van ontwerpfase tot en met de uiteindelijke livegang van Isah. Dat het afronden van zijn studie daardoor niet altijd de volle aandacht had, hinderde niet. “Ik zag dit als een enorme kans om veel te leren over het optimaliseren en inrichten van processen.”

isah-medewerkers-vertellen-marco-verberck-samen

Nadat hij zijn stage succesvol afrondde, kreeg Marco een baan aangeboden bij zijn stagebedrijf. “Ondertussen waren we live met Isah. Maar al snel werd mij duidelijk dat het werk daarmee niet klaar was. Een implementatie is dan wel afgerond; procesoptimalisatie is nooit af. We zagen dat er nog allerlei kansen waren om zaken efficiënter in te richten. Als Internal Business Consultant kreeg ik de vrijheid om hier mee aan de slag te gaan.”

Marco vond het erg uitdagend om met verschillende mensen op verschillende afdelingen te schakelen. Na verloop van tijd begon het te kriebelen om dit werk – optimaliseren en verbeteren van processen – ook bij andere bedrijven te gaan doen. Op dat moment zag Marco een vacature bij Isah voorbij komen en greep hij zijn kans. “Als Functioneel Consultant zou ik bij veel verschillende bedrijven over de vloer komen. Dat sprak mij erg aan. Na mijn eerste gesprek bij Isah kreeg ik de ‘opdracht’ mee om mijn toenmalige werkgever te informeren over mijn sollicitatie. Isah wilde namelijk graag een nieuwe medewerker aannemen. Maar ze vond het net zo belangrijk dat de klantrelatie goed bleef. Gelukkig werd er aan alle kanten positief gereageerd en kon ik snel bij Isah aan de slag.” De afgelopen 3 jaar is Marco nog regelmatig aan het werk voor zijn oude werkgever. “En dat blijft altijd extra leuk.”

isah-medewerkers-vertellen-marco-verberck-quote
"Het leukste aan mijn werk vind ik het sparren met klanten en zorgen dat we samen tot een goed resultaat komen."
Marco Verberck
Functioneel ERP Consultant

Sparren met klanten om samen tot een resultaat te komen

Als Functioneel Consultant bij Isah heeft Marco een afwisselende baan. “Sommige mensen denken dat mijn werk alleen bestaat uit het inrichten van de Isah-software bij onze klanten. Terwijl software implementeren zó veel meer is dan dat. Het leukste aan mijn werk vind ik juist het sparren met klanten en er voor zorgen dat we samen tot een goed resultaat komen. Daarvoor is het nodig om veel – soms ook kritische – vragen te stellen. In mijn dagelijks vocabulaire komen de woorden ‘waarom’ en ‘want’ misschien wel het meest voor,” vertelt Marco lachend. “Omdat bij elk bedrijf de processen net iets anders gaan, is er niet altijd pasklare oplossing voor een situatie. Uit ervaring heb ik vaak wel een idee welke richting we op moeten, maar soms overtuigt een klant mij juist dat iets anders voor hen meer passend is.” Als Marco zijn werk kort en bondig zou moeten omschrijven, is dat: “Door de juiste vragen te stellen, help ik klanten om de juiste keuzes te maken. Soms moeten klanten hun processen aanpassen om zo efficiënt mogelijk met Isah te werken. Maar het gebeurt ook dat Isah een beetje aangepast moet worden, om de klantprocessen goed te ondersteunen. Het moment dat de klant en ik beide overtuigd zijn van de juiste keuzes en de juiste inrichting, dat is het moment dat ik met een tevreden gevoel naar huis ga!”

isah-medewerkers-vertellen-marco-verberck-overleg

Frisse blik

Een werkweek ziet er voor Marco nooit hetzelfde uit. Als ik hem vraag wat hij vorige week allemaal gedaan heeft, trekt hij zijn agenda er bij. “De weken vliegen over het algemeen voorbij en meestal zit ik elke dag bij een andere klant. Dat maakt dit werk ook leuk!” Toevallig was Marco vorige week nog bij zijn oude werkgever. “Daar heb ik een Shop Floor Control implementatie voorbereid. De laatste zaken zijn afgestemd zodat ze op de werkvloer kunnen gaan testen. De dag erna zat ik bij een nieuwe Isah-klant en hebben we het gehad over de opbouw van hun orderstructuur. De hoofdvraag was hoe hun engineering afdeling de stuklijsten het beste kon aanleveren. Een interactieve sessie waarin we voor- en nadelen van bepaalde werkwijzen hebben afgewogen. Toen ik naar huis reed, waren we hier nog niet uit. Daar kan ik dan wel van balen. Maar toevallig stond ik een paar dagen later weer bij dat bedrijf ingepland en hadden we beide over het onderwerp nagedacht. Zodoende konden we snel tot een keuze komen. Door even wat tijd of afstand te nemen, creëer je in je hoofd weer ruimte om op een andere manier naar de situatie te kijken. Het lijkt misschien niet altijd efficiënt, maar het feit dat wij niet dagelijks bij klanten komen, is denk ik juist ook onze kracht is. Elke keer kunnen wij als consultants weer met een frisse blik naar zaken kijken.”

Wil jij ook aan de slag als ERP Consultant bij Isah?

Als Functioneel ERP Consultant bij Isah help jij onze klanten in de maakindustrie om hun processen te optimaliseren met de inzet van onze ERP software.

Blijven leren

“Doordat er zo veel variatie in mijn werk zit, leer ik elke dag een beetje bij,” aldus Marco. “Van elke implementatie neem ik weer ingrediënten mee naar huis om de ‘saus’ bij een volgend project nét iets rijker te maken. Mijn ambitie is om bedrijven nóg meer handvatten te kunnen bieden om hun processen zo optimaal mogelijk in te richten. Isah is daarbij een hulpmiddel, maar het gaat er om dat de processen goed lopen. Om daar meer over te leren, start ik binnenkort met mijn Master in Business Engineering. Ik geloof oprecht dat als je processen kloppen dat bedrijven het meest succesvol zijn. En hoe gaaf is het dat ik daar met behulp van Isah aan kan bijdragen!”

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Marco?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Marco vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.