Consultancy Technisch Consultancy
6 min leestijd
7 februari 2023

Elke update van de Isah software bij klanten geeft Michael een boost

Sinds ruim een jaar werkt Michael Nederhand bij Isah als Technisch Consultant. Zijn Isah-ervaring gaat echter al bijna 15 jaar terug. We gingen met hem in gesprek over zijn passie voor programmeren en zijn passie voor de maakindustrie en beleefden met hem de verschillende Isah-hoofdstukken uit zijn carrière tot nu toe.

Aansluiting met techniek

Nadat Michael zijn HAVO-diploma op zak had, wist hij nog niet precies wat hij wilde doen. Hij startte met een studie Communicatie aan de Hogeschool Zeeland omdat het overbrengen van boodschappen hem interessant leek. Door omstandigheden binnen de school, raakte zijn interesse weg en besloot hij een andere studie op te pakken, namelijk: Grafimediatechnologie aan de Hogeschool Rotterdam. “Daar kwam voor het eerst het programmeren om de hoek kijken en deze meer technische studie lag mij dan ook een stuk beter. Veel studenten zochten hier de marketing-kant op door met webdesign aan de slag te gaan. Ik vond mijn uitdaging meer in vakken als workflow management en interesseerde me voor alles wat met software werd aangestuurd. Het feit dat ik de theorie ook meteen in de praktijk kon brengen tijdens deze studie, maakte dat ik hier een betere aansluiting vond.”

Start Isah-loopbaan

Na zijn studie werkte Michael kort voor een computershop, maar al snel merkte hij dat hij op zoek wilde naar een uitdaging waar hij zijn passie voor software en programmeren kon inzetten. En zo begon zijn Isah-loopbaan in 2008 als Systeembeheerder / Applicatiebeheerder bij Rommtech Electronics.

Michael vertelt: “Rommtech werkte op dat moment al met Isah als ERP-oplossing en het was in eerste instantie mijn taak om functioneel uitleg te geven aan gebruikers hoe ze met het systeem moesten werken. Ik wist op den duur van alle functies binnen het bedrijf hoe de processen liepen en hoe ze hun werk in Isah moesten doen. Als Systeembeheer kreeg ik allerhande vragen die op ICT-gebied voorkwamen. Van ‘de printer is kapot’ tot en met ‘we hebben een nieuwe server nodig’. Ik vond het altijd leuk om voor grotere projecten dingen uit te zoeken en hierin voorstellen aan het management te doen. Ook ging ik aan de slag met technisch applicatiebeheer binnen het bedrijf. Er kwamen namelijk steeds meer wensen om zelf rapportages te maken en scriptjes te maken om zaken verder te automatiseren. Ik heb in die tijd mijn Isah-kennis vergoot met de gratis Isah-cursussen en technische trainingen en verdiepte mijzelf in SQL en code.”

isah-medewerkers-vertellen-michael-nederhand-quote
"Isah-klanten maken gave producten. Als je weet waarvoor je het doet, geeft dat energie!"
Michael Nederhand
Technisch Consultant

Tweede Isah-hoofdstuk

“Na een kleine acht jaar merkte ik dat er binnen Rommtech minder verbetertrajecten kwamen waardoor mijn uitdaging verdween. Wel kwam het in die periode regelmatig voor dat ik voor bedrijven uit het netwerk van Rommtech Isah-ondersteuning bood. Dat vond ik leuk om te doen! Toen ik via een inspiratiesessie van Isah in contact kwam met Datamex, wist ik: ik wil een nieuw Isah-hoofdstuk starten en mij verder ontwikkelen als Isah specialist voor diverse bedrijven. Zo kwam het dat ik in 2016 startte als Consultant voor Datamex (destijds verkoop- en implementatiepartner van Isah).”

In eerste instantie lag de focus van Michael vooral op functionele consultancy. Door personele ontwikkelingen kwamen daar al snel ook technische vraagstukken bij en ging hij aan de slag met het installeren van nieuwe updates bij bestaande klanten en Isah installaties bij nieuwe klanten. “Het was een uitdagende tijd, omdat dit werkgebied voor mij nog relatief nieuw was. Ik had uiteraard mijn ervaring vanuit Rommtech wat me enorm hielp, maar sparde ook regelmatig met de technische collega’s van Isah. En elke keer als ik een update gerealiseerd had, kreeg ik een enorme boost! Daarnaast gaf het mij enorm veel voldoening als ik bedrijven kon helpen met custom rapportages en presets, waardoor ze nog efficiënter hun werk konden doen of sneller inzicht kregen in bepaalde zaken."

isah-medewerkers-vertellen-michael-nederhand-nondejeu

Opnieuw een uitdagende stap in het Isah-verhaal

Vorig jaar werd door Datamex en Isah besloten dat de Isah-gerelateerde activiteiten vanaf oktober 2021 door Isah werden ingevuld. Een groot deel van het Isah-team van Datamex is destijds bij Isah in dienst gekomen; zo ook Michael. “Ik kende Isah natuurlijk al goed omdat ik al veel samenwerkte met de technische collega’s. Peter Wever is bijvoorbeeld lange tijd mijn mentor geweest toen ik net bij Datamex werkte. Al snel na het nieuws wist ik: mijn Isah-verhaal is nog niet voorbij en het lijkt me erg boeiend om voor een bredere groep Isah klanten aan de slag te kunnen gaan.

De kennisdeling op consultancy-vlak is – nu ik bij Isah in dienst ben – nóg intensiever en ik merk dat mijn kennis op technische gebied daardoor een enorme sprong heeft gemaakt. Dat vind ik super tof. Ik wil mezelf namelijk graag blijven ontwikkelen en blijven groeien in mijn vak. Op termijn zou ik bijvoorbeeld ook nog beter willen leren scripten. Voorlopig ligt mijn focus echter op het begeleiden van klanten bij installaties en updates. Dat werk is bij Isah niet persé anders dan wat ik bij Datamex deed; wel merk ik dat de conventies en regels die bij Isah gevolgd worden nog wat specifieker zijn. En daarbij komt dat Isah ook grotere klanten heeft dan Datamex had. En dan heb je over het algemeen te maken met een complexere ICT infrastructuur. Dat maakt het werk erg interessant; elke update is anders en het is leuk dat je soms onverwachte dingen tegenkomt en moet puzzelen om e.e.a voor elkaar te krijgen. Nog steeds geeft elke update wat dat betreft een boost, wanneer die gerealiseerd is.”

Sparren met Peter Wever doet Michael nog steeds, alleen niet meer in een mentor-leerling verhouding, maar als collega’s. “Dat vinden we allebei heel leuk om te doen. We blikken vaak terug op hoe we iets aangepakt hebben en wat we daar van kunnen leren. Een Functioneel of Technische Consultant is vaak langere tijd voor een klant bezig en dan is er volop gelegenheid om tussendoor met collega’s te sparren over de beste oplossingsrichting. In mijn werk ben je vaak binnen één dag klaar met een installatie en ben je dus meer op jezelf aangewezen; zeker als het gaat om een update van een live-omgeving. Wanneer je aanloopt tegen een bepaalde uitdaging, zijn er meestal meerdere oplossingen mogelijk. Het is dan wel eens goed om achteraf met de rest van het team de gekozen oplossingsrichting en de voors- en tegens van de verschillende opties door te nemen en van elkaar te leren. Dat houdt je scherp!”

Wil jij ook aan de slag als Technisch Consultant
bij Isah?

Als Technisch Consultant bij Isah ben jij het aanspreekpunt voor diverse maatwerkoplossingen. 

De mensen maken het verschil bij Isah

“Terugkijkend op het afgelopen jaar ben ik blij dat ik dit werk nu doe vanuit Isah. Ik kende een deel van de mensen natuurlijk al wel en met hen is de band alleen maar sterker geworden. En ik heb natuurlijk ook veel nieuwe collega’s leren kennen. Mensen bij Isah zijn echt open om nieuwe collega’s te helpen en te ontvangen. Wat dat betreft vind ik Isah een uniek en leuk bedrijf om voor te werken.

Naast de mensen van Isah is ook het klanten-portfolio ontzettend gaaf. Het leukste aan Consultant zijn binnen de maakindustrie vind ik nog altijd om te zien wat voor dingen bedrijven maken. Natuurlijk kan ik mijn werk in de basis ook doen zonder een rondleiding, maar het geeft wel een extra dimensie aan je job. De meeste Isah-bedrijven maken ontzettend gave producten en als je weet waarvoor je het doet dan geeft dat voor mij in ieder geval veel meer energie om aan de slag te gaan!"

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Michael?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Michael vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.