Consultancy Technisch Consultancy
6 min leestijd
25 maart 2022

Technisch Consultant Richard: je werkt zelfstandig maar hebt een fijn vangnet aan collega's om mee te sparren

Het team van Technisch Consultants bij Isah realiseert en onderhoud maatwerkoplossingen zoals interfaces tussen Isah ERP en machines of andere programmatuur en ze ontwikkelt bijvoorbeeld speciale user of BI-functionaliteit . De vraag naar ondersteuning op dit vlak groeit zienderogen, dus vijf maanden geleden werd Richard van Dommelen als Technisch Consultant aan het team toegevoegd. Met veel enthousiasme helpt hij klanten om hun processen nog verder te optimaliseren met behulp van Isah.

Leren programmeren

Als ik vraag naar Richards ervaring en achtergrond blijkt dat we hier te maken hebben met een ervaren IT-er met uitgebreide kennis van ERP en logistieke processen. “Ik heb geen programmeerachtergrond als het om opleiding gaat,” verontschuldigd hij zich in eerste instantie, maar al snel blijkt dat hij dit vak wel degelijk verstaat. “Ik heb altijd interesse gehad voor softwareontwikkeling,” vertelt Richard. “Dus toen ik in 1997 terecht kwam bij een softwarebedrijf, wilde ik graag de switch maken van Helpdesk Medewerker naar Software Developer. Het bedrijf geloofde in mij, dus ik kreeg een half jaar de tijd om mezelf te bewijzen. Met hulp van mijn collega’s daar heb ik leren programmeren en zo is mijn carrière in feite begonnen.”

In de jaren daarna heeft Richard als Developer bij diverse bedrijven gewerkt waarbij hij steeds vanuit de processen gevraagd werd om bepaalde stappen te automatiseren. “Bij de meeste bedrijven had ik te maken met interne klanten omdat mijn collega’s in feite de opdrachten of vraagstukken bij mij weglegden. Wel heb ik in die jaren veel ervaring opgedaan met databases en integraties met leveranciers.”

Bij Isah is men open en eerlijk

“Vorig jaar werd ik door een recruiter benaderd vanwege de rol van Technisch Consultant bij Isah.” Richard vult aan: “Ik moet eerlijk zeggen dat je tegenwoordig als IT-er plat gemaild en geappt wordt met aanbiedingen voor jobs en meestal ga ik daar niet op in. Maar Isah sprong er wel meteen uit. Ik kende het bedrijf van naam omdat het in regio Tilburg bekend is en goed aangeschreven staat. Het verhaal op de ‘werken bij’ website sprak me bovendien erg aan; ik had het idee dat ik me goed kon identificeren met de mensen die ik op de foto’s zag. En daarbij kwam dat ik op dat moment niet persé met tegenzin naar mijn werk ging, maar wel wat uitdagingen op langere termijn miste. Dus ik besloot het gesprek aan te gaan.”

Tijdens zijn kennismaking kwam Richards enthousiasme nog verder los. “Wat mij erg aansprak was dat je onderdeel bent van een groter team, maar toch zelfstandig aan de slag gaat voor klanten. Je hebt dus een fijn vangnet van collega’s om je heen om te sparren als je ergens niet uitkomt, maar gaat in de basis wel zélf aan de slag om een oplossing uit te werken; dat is wel zo prettig! De technieken waar bij Isah mee gewerkt wordt, zoals C#, zijn bovendien vernieuwend en interessant. Daarnaast vond ik het goed om te merken dat Isah een steady club is maar geen stoffige organisatie. De mensen die ik tijdens mijn gesprekken aan tafel had, daar klikte ik meteen goed mee. Bovendien was ik blij verrast dat men oprecht en eerlijk was over zaken. Er werd bijvoorbeeld een grap gemaakt over de leaseauto die ik zou kunnen rijden, die wel iets kleiner zou zijn dan de auto waar ik op dat moment mee was gekomen. Je zou verwachten dat een bedrijf in deze fase en in deze krappe arbeidsmarkt alles zo mooi mogelijk probeert voor te spiegelen om je maar binnen te halen, maar zo werkt het bij Isah niet. Ze zeggen waar het op staat en dat gaf voor mij alleen maar meer de bevestiging dat er bij Isah een cultuur heerst waar je met respect behandelt wordt en waar men altijd open en eerlijk is naar je.”

isah-medewerkers-vertellen-richard-van-dommelen-quote
"De kernwaarden bij Isah zijn geen loze kreten aan de muur. Ik ervaar ze dagelijks in de omgang met collega's."
Richard van Dommelen
Technisch Consultant

Onboarding was goed geregeld

In november startte Richard met de Isah Academy. “Een deel van de trainingen volgde ik samen met een ‘lotgenote’. Het was leuk om dat traject samen te kunnen delen. Kijk, programmeren en query’s draaien kon ik natuurlijk al; mijn gereedschapskist met kennis en ervaring heb ik op zak. Ik moest alleen nog leren hoe Isah technisch in elkaar steekt. Gelukkig was er ruim de tijd voor. Naast de cursusdagen ging ik aan de slag met zelfstudie en sparde ik ook met mijn coach; een collega Technisch Consultant. Die onboarding was wat dat betreft echt goed geregeld. Ik wist precies wat er van me verwacht werd. En gelukkig slaagde ik en kon ik snel aan de slag met opdrachten voor klanten. Natuurlijk was dat ook weer even wennen in het begin. Dan was ik soms een hele dag bezig om dingen uit te vogelen, terwijl ik maar 3 uur declarabel was,” lacht Richard. “Gelukkig is de verhouding nu wat beter voor Isah en kan ik steeds complexere projecten oppakken.”

isah-medewerkers-vertellen-richard-van-dommelen-taart

Zelf je week indelen

Op dit moment werkt Richard gelijktijdige aan diverse projecten. “Als Technisch Consultant kun je een groot deel van je werk doen zonder dat je bij de klant op locatie hoeft te zijn. Ik ben dus vaak bij Isah als ik met collega’s wil kunnen overleggen en werk soms vanuit huis. Via VPN log ik dan in bij klanten en ga dan zaken uitwerken in hun testomgeving.

We werken bij Isah met DevOps van Microsoft. Dat werkt erg handig. Functioneel Consultants zetten hier opdrachten weg in de vorm van customizing designs. Soms wordt een opdracht aan mij toegewezen omdat ik al vaker voor die klant gewerkt heb, maar vaak selecteer ik hier zelf een opdracht die nog aan niemand is toegewezen. Ik bepaal daarin zelf welk project ik op welk moment in oppak en kan zo zelf mijn week indelen. Soms is het fijn om 8 uur lang te verdiepen in één onderwerp. Soms is het juist fijner om even afwisseling te hebben en na de lunch bijvoorbeeld met een ander project aan de slag te gaan. Zo lang e.e.a. maar is afgerond binnen de gestelde tijd die door de Functioneel Consultant is aangegeven. Een van de meest aantrekkelijk zaken van mijn functie vind ik dat ik dus zowel contact heb met Functioneel Consultants om toelichting te krijgen op de klantcase, terwijl ik over mogelijke oplossingen meer vakinhoudelijk spar met Technisch Consultants. Ik heb dus met veel verschillende collega’s te maken."

Terugkijkend op de afgelopen vijf maanden is Richard erg blij met zijn keuze voor Isah. Naast de uitdagende projecten is ook de werksfeer wat hem betreft een dikke plus: “Zoals ik al eerder aangaf sprak de ‘werken bij’ website van Isah mij erg aan. Toch is het altijd zo dat je de cultuur van een bedrijf moeilijk in zo’n website kunt vatten. Ik was niet achterdochtig, maar had uiteraard wel de insteek eerst zien dan geloven. Nu kan ik uit eigen ervaring zeggen dat alles wat op de website staat waar is. De kernwaarde zijn ook geen loze kreten hier. Ze hangen in de kantine aan de muur, maar ik ervaar ze ook dagelijks in de omgang met collega’s. In een korte tijd voel ik me erg thuis bij Isah!”

En daar zijn wij bij Isah dan weer erg blij mee!

Wil jij ook aan de slag als Technisch Consultant
bij Isah?

Als Technisch Consultant bij Isah ben jij het aanspreekpunt voor diverse maatwerkoplossingen. 

 

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Richard?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Richard vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.