Consultancy Technisch Consultancy
5 min leestijd
17 april 2019

Technisch Consultant Robèrt over werkplezier dankzij uitdagende projecten en fijne collega's

Net gestart met een opleiding voor wiskundeleraar, wist Robèrt van Oort in 1997 nog niet zeker of het docentenvak echt iets voor hem was. Hij koos er daarom voor om zijn studententijd een aantal jaar te verlengen en volgde versneld de studie Informatica. Die richting bleek meer bij hem te passen. Zijn carrière begon hij dan ook als Software Ontwikkelaar. Na ervaring op te hebben gedaan in diverse rollen bij IT-bedrijven, startte Robèrt in het voorjaar van 2018 als Technisch Consultant bij Isah. Graag vertelt hij waarom dit voor hem de ideale baan is!

Analytisch denken

“Ondanks dat ik uiteindelijk geen wiskundeleraar ben geworden, heb ik nog elke dag plezier van de dingen die ik toen heb geleerd,” vertelt Robèrt als ik hem naar zijn achtergrond vraag. “Het zit in mijn systeem om analytisch te denken, snel een probleem uiteen te rafelen en daarna op zoek te gaan naar mogelijke oplossingen. In mijn huidige job kan ik die manier van denken goed gebruiken. Sterker nog: ik denk dat het een heel krachtige eigenschap is!”

Het werk als Technisch Consultant bestaat uit het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor Isah-klanten. Robèrt: “De ERP-oplossing van Isah is natuurlijk specifiek voor maakbedrijven. Wat dat betreft is het eigenlijk al een oplossing op maat. Maar er zijn altijd klanten die specifieke wensen hebben. Het is aan mij en mijn technische collega’s om het pakket aan te passen aan die klantspecifieke behoeften, waarbij we als uitgangspunt nemen dat de standaard zo veel mogelijk in tact blijft.”

isah-medewerkers-vertellen-robert-van-oort-quote-1
"Er is bij Isah aandacht voor de mens. De een kan een opleiding doen naast zijn werk, voor mij is er ruimte voor mijn hobby."
Robèrt van Oort
Technisch Consultant

Na mijn sollicitatiegesprek werd ik écht enthousiast

“Als ik heel eerlijk ben,” biecht Robèrt op, “was ik na het sturen van mijn sollicitatie aan Isah nog niet 100% overtuigd of de functie aansloot bij mijn wensen. Uit een vacature is dat soms moeilijk af te leiden. Toch wilde ik graag solliciteren. Je weet het immers nooit zeker. En eind jaren ’90 had ik al wel eens van Isah gehoord. Ik wist wat ze deden en mijn redenatie was: als dit IT-bedrijf de crisis overleeft heeft en 20 jaar later nog steeds bestaat, dan zal het in elk geval een stabiel en succesvol bedrijf zijn. Dat soort dingen vind ik belangrijk!”

isah-medewerkers-vertellen-robert-van-oort-laptop

Echt enthousiast over de baan werd Robèrt tijdens zijn eerste sollicitatiegesprek. “Toen bleek namelijk dat werken bij Isah niet alleen inhield dat ik een groot deel van mijn tijd met – oneerbiedig gezegd – maatwerkrapportjes of andere kleine aanpassingen bezig zou zijn. Er zit juist heel veel variatie in het werk en Isah heeft zeer uitdagende projecten op het gebied van webservices of IoT. Dat sprak me erg aan! Mijn tweede sollicitatiegesprek duurde geloof ik ruim twee uur. Niet omdat Isah mij ‘door wilde zagen’ over sterke en zwakke punten. Maar omdat we aan het sparren raakten over interfaces tussen machines, magazijnen en de ERP-software van Isah. Toen wist ik: hier wil ik werken; het klikt met deze mensen en ik voel me direct betrokken. En dat gevoel werd in mijn eerste weken alleen maar bevestigd. Ik kwam in een warm bad terecht. Iedereen stond meteen voor me klaar en collega’s hielpen me – ondanks hun drukke agenda’s – graag om het pakket goed te leren kennen.”

Wil jij ook aan de slag als Technisch Consultant
bij Isah?

Als Technisch Consultant bij Isah ben jij het aanspreekpunt voor diverse maatwerkoplossingen. 

Informele sfeer met aandacht voor de mens

“Wat ik bovendien fijn vind aan Isah is dat het een familiebedrijf is waar de manier van omgaan met elkaar heel informeel is,” aldus Robèrt. Voor zijn werk moet hij doorgaans een aantal dagen per week bij klanten zijn. Vaak om een project op te starten of juist af te ronden. De uitwerking kan hij veelal vanuit huis of kantoor doen. “Het is prettig dat ik daar flexibel in ben en zelf kan bepalen wat voor mij het beste werkt. In de praktijk merk ik dat ik liever naar kantoor ga, omdat ik het fijn vind om mijn collega’s te zien. Zowel om te sparren als voor de gezelligheid. Werkplezier zit hem immers niet alleen in uitdagende projecten, maar ook in het feit dat je leuke collega’s om je heen hebt met wie je lol kunt maken.”

Naast de prettige sfeer noemt Robèrt ook de omgang vanuit Isah met haar medewerkers als belangrijk pluspunt van de organisatie. “Er is hier aandacht voor ieder mens en voor de dingen die hij of zij belangrijk vindt. Voor de een is dat de mogelijkheid om een opleiding te doen naast het werk. Voor mij is dat een hobby. Naast mijn baan heb ik namelijk nog een passie: turnen. Als kind heb ik op redelijk hoog niveau wedstrijden geturnd. Na mijn afstuderen ben ik daar mee gestopt, maar in de loop der jaren begon het toch te kriebelen om iets in de sport te doen. In 2003 werd ik gevraagd als Nederlands jurylid en heb ik hiervoor mijn certificering behaald. Anderhalf jaar later jureerde ik mijn eerste internationale wedstrijd en ondertussen heb ik al tientallen world cups, EK’s en WK’s mogen meemaken. Laatst nog ben ik voor het turnen een week naar Australië geweest. Isah staat daar gelukkig positief tegenover en wil mij hierin zo veel mogelijk ruimte geven. Daar ben ik super blij mee!”

isah-medewerkers-vertellen-robert-van-oort-overleg

Al met al kan Robèrt concluderen dat zijn keuze voor Isah, nu bijna een jaar geleden, een zeer goede is geweest. Hij heeft uitdagende projecten, leuke collega’s en alle ruimte om zijn hobby uit te oefenen. En ook de toekomst ziet hij positief tegemoet: “Ik denk dat er de komende jaren vanuit maakbedrijven steeds meer behoefte komt aan interfaces tussen apparaten en onze ERP-software. Ketenintegratie wordt steeds concreter en dat maakt dat het werk wat mij betreft alleen maar leuker wordt!”

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Robèrt?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Robèrt vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.