R&D Software Architect Product Owner
6 min leestijd
24 juni 2019

Sasan over zijn fascinatie voor software

Al van jongs af aan is Sasan gefascineerd door software. Wanneer ik hem spreek over zijn rol als Software Architect bij Isah gaan zijn ogen twinkelen. Enthousiast vertelt hij over zijn achtergrond, zijn groeipad bij Isah, de uitdagende onderwerpen waar hij momenteel mee bezig is en de reden waarom hij na 17 jaar bij Isah nog elke dag met veel energie aan het werk gaat.

Sasan als kind

“Mijn vader had als een van de eerste mensen in Nederland een computer in huis,” vertelt Sasan. “Als ik terugdenk aan die tijd, dan kan ik me goed herinneren dat dit apparaat enorm mijn aandacht trok. Ik weet nog dat ik op de Commodore spelletjes speelde. Verder kon je in die tijd privé nog heel weinig met een computer. Toch vond ik het feit dat je er mee kon programmeren en er programma’s op kon installeren reuze interessant.”

Sasan als student

In 1990 ging Sasan Elektrotechniek studeren aan de TU in Delft. “Software was daar uiteraard niet het hoofdonderwerp. Toch kreeg ik hier af en toe wel mee te maken in mijn opleiding. Ik weet bijvoorbeeld nog dat we een vakgroep Beeldbewerking hadden en dat hier op een bepaald moment een video call moest worden opgezet. De computer waarmee we dit deden was misschien wel groter dan het bureau waar ik nu aan werk en toch was de beeldkwaliteit hartstikke slecht. Gelukkig is er in de loop der jaren veel veranderd in de snelheid van hardware, waardoor ook de software steeds meer aankan,” lacht Sasan.

isah-medewerkers-vertellen-sasan-adami-quote-1
"Het feit dat Isah focust op standaard software maakt het werk uitdagend."
Sasan Adami
Software Architect

Sasan als werknemer

Na zijn opleiding ging Sasan aan de slag bij een software ontwikkelaar in Delft. “Een leuke tijd, waar ik met een klein clubje collega’s aan de slag ging met het bouwen van diverse oplossingen. Het was erg bijzonder om met slechts een paar mensen een compleet product te realiseren. Mijn rol hier was echter heel diffuus. Naast programmeren ging ik soms naar klanten of leverde ik support als dat nodig was.”

Isah is voor Sasan zijn tweede werkgever. “Na een aantal jaar wilde ik mijn horizon verbreden en zocht ik een groter bedrijf met een professionele aanpak. Een advertentie van Isah kwam voorbij en ondanks de reistijd (Delft – Tilburg) ben ik nog altijd blij dat ik destijds de keuze voor Isah heb gemaakt. Ik kwam in een warm bad terecht. Isah had in vergelijking met mijn eerste werkgever een enorme ontwikkelafdeling van zeker 20 man en ook de rest van de organisatie was netjes in afdelingen ingedeeld. Ieder met zijn eigen verantwoordelijkheden. Het grote voordeel daarvan was dat ik me 100% kon focussen op hetgeen ik leuk vond, namelijk programmeren.”

Om eigen te worden met de materie volgde Sasan een 10-daagse cursus. “Hierin leerde ik de logistieke processen van onze klantengroep kennen en ontdekte ik hoe ons ERP-systeem aansloot op de business van maakbedrijven. Tegenwoordig krijgen collega’s als ze deze interne opleiding volgen een mooi Isah Academy certificaat; zo'n chique diploma heb ik nooit gehad,” grapt Sasan quasi teleurgesteld. “De kennis heb ik echter wel opgedaan en daar heb ik nog altijd profijt van!”

In de loop der jaren ontwikkelde Sasan zich van Software Developer naar Lead Developer. “Ik kreeg meer verantwoordelijkheden en nam meer de leiding in projecten. Weer wat later ging ik me als Software Architect bezighouden met de grote lijnen van onze software. Mijn huidige uitdaging is om na te denken over hoe we onze software zo goed mogelijk kunnen bouwen, rekening houdend met het feit dat onze oplossing generiek genoeg is voor álle klanten en toch voldoende flexibiliteit biedt om specifieke processen te ondersteunen. Uiteraard moet onze software van hoge kwaliteit zijn én toekomstbestendig zijn. Ik ben dus continu bezig om afwegingen te maken en na te denken over hoe we klantwensen het beste kunnen verwerken in onze software en daarbij nieuwe technologie kunnen inzetten.”

Wil jij ook aan de slag als Software Architect
bij Isah?

Als Software Architect bij Isah kun jij mede de richting bepalen voor onze nieuwe generatie cloud-based ERP software.

Sasan als sparringpartner

“Het leuke bij Isah is dat ik intensief samenwerk met veel verschillende collega’s. We werken sinds 2013 volgens de Scrum-methodiek, waardoor we als afdeling nog meer focus hebben gekregen om elke sprint weer waarde toe te voegen voor onze klant. Om dat te realiseren hebben we diverse klankbordgroepen. Daarin werk ik met collega’s van Product Support, met Consultants en met Sales samen om geluiden uit de markt om te zetten naar requirements voor onze software.”

Naast zijn werk als Software Architect heeft Sasan voor bepaalde onderwerpen ook de rol van Product Owner. “Ketenintegratie is bijvoorbeeld een thema waar ik zeer actief mee bezig ben. Namens Isah neem ik deel in diverse fieldlabs om samen met andere marktpartijen een uniforme standaard voor uitwisseling van berichten de definiëren. Daar is de SCSN-standaard uit voortgekomen. Bij Isah ben ik vervolgens verantwoordelijk om op feature-niveau vast te stellen welke zaken wij in onze software gaan bouwen. Met onze huidige Supply Chain Integrator denk ik dat we klanten helpen om op een toekomstbestendige manier gegevens uit te wisselen met hun klanten en leveranciers.”

Sasan is van mening dat Isah zich de laatste jaren meer en meer ontwikkelt als een voorloper op het gebied van nieuwe technologie. “Met diverse webapplicaties voor specifieke werkgebieden biedt Isah een afgebakende oplossing voor verschillende gebruikers binnen een maakbedrijf. Denk aan Shop Floor Control voor productiemedewerkers en Mobile Field Service voor de servicemonteur. Mijn werkgever mag dan al 17 jaar hetzelfde zijn; mijn uitdagingen zijn elke keer weer anders. Technologie staat nooit stil en Isah ook niet.”

Sasan als Isah collega

Het moge duidelijk zijn; uit alles in ons gesprek blijkt dat Sasan super enthousiast is over werken bij Isah. “Dat heeft verschillende redenen,” vertelt hij. “Dankzij onze scrum-werkwijze zijn we constant scherp op verbeteringen doorvoeren. Maar ook het feit dat Isah focust op standaard software maakt het werk uitdagend. We moeten immers generiek denken en continu afwegingen maken. Ik denk dat mijn werk wat dat betreft complexer en interessanter is dan het ontwikkelen van maatwerkoplossingen.”

Over de bedrijfscultuur vertelt Sasan: “Bij Isah heerst een informele sfeer. De lijnen zijn kort en dat zorgt er voor dat we fijn kunnen samenwerken. Het bedrijf is professioneel maar niet té groot. Ik ken al mijn collega’s en dat maakt het ook overzichtelijk. Bovendien organiseert Isah veel evenementen waardoor je de gelegenheid hebt om al die collega’s beter te leren kennen. Dat maakt het werken nog leuker!"

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Sasan?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Sasan vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.