Consultancy Technisch Consultancy
6 min leestijd
17 mei 2024

Technisch Consultant Vincent krijgt energie van fijne werksfeer en professionele Isah-aanpak

Met al 18 jaar Isah-ervaring op zak startte Vincent Jonkers 1 maart jl. als Technisch Consultant bij Isah. Door zijn jarenlange ervaring in de maakindustrie is hij al snel ‘up and running’. Enthousiast vertelt hij waarom hij zo happy is met zijn nieuwe baan en waarom hij zelfs zegt: “dit had ik eerder moeten doen!”

Van werkvoorbereider naar Technisch ERP Consultant

De maakindustrie heeft altijd al mijn interesse gehad,” trapt Vincent af. Hij volgde de technische opleiding HBO Werktuigbouwkunde en kreeg al snel een baan bij een fabrikant in de voedingsmiddelenindustrie. “Ik was daar onder meer verantwoordelijk voor het up-to-date houden van het machinepark en ik verzorgde technische updates van de machines. Later in mijn carrière ging ik aan de slag in de zwembadbranche; het bedrijf maakte zwembadafdekkingen welke op maat door de klant geconfigureerd konden worden. Daar maakte ik kennis met de Isah ERP software en onderhield ik de uitgebreide productconfigurator welke geïntegreerd was met Isah.

Als werkvoorbereider volgde ik wat Isah cursussen en nadat mijn kennis steeds diepgaander werd, kwam ook het applicatiebeheer van Isah onder mijn verantwoordelijkheid. Ik heb me in die tijd steeds meer verdiept in automatiseringsprocessen en heb ontdekt welke mooie resultaten je kunt bereiken wanneer je dit goed aanpakt en continu verbetert. Negen jaar lang werkte ik met veel plezier in deze rol, maar helaas ging het bedrijf toen failliet. Onze Isah-partner bood mij op dat moment een baan aan als Technisch ERP Consultant en dat leek me erg gaaf. Op die manier kon ik mijn opgedane Isah-kennis gebruiken om meer maakbedrijven te helpen!”

Variëteit als Technisch Consultant

De afgelopen negen jaar heeft Vincent zich bij deze voormalig Isah-partner het consultancy-vak eigen gemaakt. “Het leuke als Consultant is dat je bij veel verschillende bedrijven over de vloer komt. Je bent elke keer met Isah bezig, maar elke opdracht is anders. Die variëteit maakt het werk zo leuk!

Een Technisch Consultant komt in feite om de hoek kijken, zodra de standaard software-oplossing onvoldoende aansluit. De samenwerking met Functionele ERP Consultants is daarin heel belangrijk. Zij beoordelen of een klant customizing nodig heeft en maken een ontwerp waar ik als Technisch Consultant mee aan de slag ga. De ene keer ben je bezig om rapporten te maken of data uit de Isah database aan te leveren voor presets of om een PowerBI dashboard te kunnen maken. En de andere keer ben je bezig om Isah te koppelen met een warehousemanagementsysteem (WMS) of om bijvoorbeeld een koppeling te realiseren met een transportplatform zodat expeditiebonnen uit Isah rechtstreeks ingeschoten kunnen worden. Elke dag is anders!”

isah-medewerkers-vertellen-vincent-jonkers-quote
"Isah heeft een duidelijke roadmap om binnen de maakindustrie voorop te blijven lopen."
Vincent Jonkers
Technisch Consultant

Isah collega’s geven energie!

De afgelopen jaren merkte ik dat ik behoefte had om weer bij een organisatie te werken die voorop loopt met nieuwe ontwikkelingen en echt focus heeft op de dienstverlening rondom de Isah producten. Het lag voor de hand om met Isah te gaan praten, want daar lag mijn ervaring én mijn ambitie. De gesprekken met Isah waren erg prettig. Ik kende het bedrijf natuurlijk al een beetje, maar ik voelde meteen dat de werksfeer hier heel goed is en dat de omgang van de mensen heel prettig is. Daarnaast was ik erg te spreken over het perspectief wat Isah biedt; het bedrijf wil vooruit en heeft een duidelijke roadmap om binnen de maakindustrie voorop te blijven lopen.

Het fijne van Isah vind ik bovendien dat het bedrijf een stuk groter is dan wat ik tot dusver gewend was. Je hebt hier een diversiteit aan collega’s, van Trainees tot Seniors, en dat geeft een fijne dynamiek. In mijn vorige baan was ik met mijn eind veertig een van de jongste collega’s, terwijl ik nu bij de oudere hoor! Ik vind dat persoonlijk heel prettig, want jonge mensen om je heen hebben vaak ook goede ideeën en dat motiveert weer op een andere manier. Ik krijg veel energie van de mensen bij Isah!”

Fijne werksfeer en professionele aanpak

“Achteraf merk ik aan mezelf dat ik de fijne werksfeer zoals die bij Isah is onbewust heel erg gemist heb. Terwijl ik die sociale contacten juist nodig heb; even je gedachten verzetten en een praatje maken om daarna weer met hernieuwde energie aan het werk te gaan.

De werkzaamheden als Technisch Consultant bij Isah zijn voor mij wel heel erg vergelijkbaar. Een verschil is dat de klanten wat groter en professioneler georganiseerd zijn en uit de volledige breedte van de maakindustrie komen. Dat geeft een nieuwe dynamiek in hoe ik zaken aanvlieg; er zijn vaak meerdere mensen betrokken op een project dus de manier van opleveren gaat dan anders en ook de kwaliteit wordt nadrukkelijker geborgd. De andere schaalgrootte van Isah-klanten geeft daarmee ook nieuwe uitdagingen voor mijzelf!

Ik vind het leuk dat ik nu zowel voor bestaande klanten als op new business projecten ingezet wordt. Projectbureau plant mij in op bepaalde opdrachten, maar daarnaast heb ik ook vrijheid om op basis van Kanban zelf opdrachten op te pakken. Wanneer ik ergens niet uitkom, kan ik altijd even schakelen met een collega. Iedereen is open en staat voor je klaar. Het team van Technisch Consultants zoekt elkaar makkelijk op; soms op kantoor bij Isah maar ook digitaal via Teams.”

Wil jij ook aan de slag als Technisch Consultant
bij Isah?

Als Technisch Consultant bij Isah ben jij het aanspreekpunt voor diverse maatwerkoplossingen. 

Toekomstambitie

“Omdat ik al ervaren was op Isah-vlak, heb ik in eerste instantie de Isah Academy maar deels gevolgd. In een volgende fase wil ik daar wel graag nog tijd voor nemen, want ik merk dat ik nog niet het complete productenpallet van Isah ken. Met een applicatie als Mobile Field Service, de mogelijkheden rondom SCSN en Isah Finance heb ik bijvoorbeeld nog weinig van doen gehad in mijn vorige baan. Het lijkt me interessant om daar meer over te leren om klanten nóg beter te kunnen helpen. Uiteindelijk draagt het immers bij als je als Consultant het grote geheel van alle processen bij de klant goed snapt en affiniteit hebt met hun business. Ik denk dat mijn ervaring als Werktuigbouwkundige en het feit dat ik zelf bij diverse maakbedrijven heb gewerkt daar zeker ook bij helpt!

Al met al ben ik ontzettend blij met de keuze die ik gemaakt heb om bij Isah aan de slag te gaan. Zowel qua bedrijf, qua collega’s als qua werk ben ik enthousiast. Soms kom je er pas achter als je een dergelijke switch maakt, dat je dit onbewust eigenlijk al langere tijd nodig had om weer nieuwe energie te ervaren. Zo voelt dat voor mij in elk geval wel!”

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Vincent?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Vincent vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.