Consultancy Functioneel Consultancy
5 min leestijd
20 september 2021

Door Wilco’s ervaring in de maakindustrie is hij een waardevolle sparringpartner voor Isah-klanten

Na bijna vier jaar ervaring bij een maakbedrijf besloot Wilco anderhalf jaar geleden de overstap te maken naar het consultancy vak bij Isah. Met zijn passie voor de maakindustrie en zijn expertise op het vlak van processen wil hij Isah-klanten helpen om efficiënter te werken.

Processenman

“Ik ben iemand met een technische achtergrond,” begint Wilco te vertellen. “Ik ben letterlijk opgegroeid met een gereedschapskist in de hand. Altijd sleutelen aan brommers en later auto’s. Mijn vader werkte voor een productiebedrijf, dus die dynamiek heb ik van jongs af aan meegekregen. Het was dan ook niet gek dat ik uiteindelijk Technische Bedrijfskunde ging studeren en zelf ook bij een maakbedrijf terecht kwam. Ik vind het gigantisch mooi om te zien hoe er vanuit grondstoffen na verschillende processtappen een eindproduct tot stand komt!

In mijn eerste job was ik als Productieleider verantwoordelijk voor de productieplanning, de planning van de mensen op de werkvloer en voor inkoop. Ik heb daar veel geleerd en ontdek over de verschillende processen binnen een maakbedrijf, wat goede rapportages je als bedrijf kunnen brengen en wat er voor nodig is om als bedrijf controle te houden. Het ERP-pakket wat wij gebruikten was in de basis al goed ingericht en hielp ons om alle processen van order tot levering in goede banen te leiden. Ik heb vanuit mijn rol gewerkt aan optimalisaties en verdere fine-tuning van het systeem en heb daarna meermaals ondervonden dat ERP – als je het goed op orde hebt – rust en overzicht kan bieden en inzicht geeft in zaken die wellicht minder goed gaan. Omdat ik uiteindelijk merkte dat ik meer een processenman ben dan iemand die met de dagelijkse operatie bezig wil zijn, besloot ik op zoek te gaan naar een baan als ERP consultant.”

Fijne bedrijfscultuur

“Al snel in mijn zoektocht naar een nieuwe werkgever kwam Isah op mijn pad,” aldus Wilco. “Natuurlijk omdat Isah zich met haar ERP-oplossing volledig richt op de maakindustrie. Maar ook de bedrijfscultuur sprak me erg aan! De verhalen van medewerkers op de website kwamen erg goed op mij over en tijdens mijn sollicitatiegesprekken werd dit goede gevoel alleen maar bevestigd!

Ook over het inwerktraject alleen maar lof. Vanwege de corona moest ik dat grotendeels vanuit huis doen, maar dat was allemaal erg goed geregeld. Omdat alle collega’s vanuit huis moesten werken, kon ik eenvoudig via Teams calls met anderen meekijken in hun projecten. Daar heb ik veel van geleerd.”

isah-medewerkers-vertellen-wilco-haverkamp-quote
"Bij Isah heb ik het beste van twee werelden: binnenkijken bij mooie maakbedrijven én een mooie software oplossing bieden."
Wilco Haverkamp
Functioneel ERP Consultant

Waardevolle sparringpartner

Ondertussen is Wilco volop bezig met eigen projecten. “Doordat ik zelf een aantal jaar in een maakbedrijf heb rondgelopen, kan ik praktisch goed volgen wat er bij onze klanten gebeurt. Ik kan een snelle interpretatie maken van de klantsituatie en mij inleven in de problematiek waar bedrijven tegenaan lopen. Dat helpt om een goede vertaalslag te maken naar een strakke inrichting in Isah. Bovendien ben ik een waardevolle sparringpartner voor klanten; ik herken hun uitdagingen uit mijn vroegere dagelijkse praktijk. Denk aan: hoe ga je om met je planning als een leverancier later levert? Hoe ga je om met capaciteitsgroepen en hoe plan je met eindige en oneindige capaciteit? Hoe vertaal ik de planning van medewerkers op de werkvloer naar een productieplanning? Of: hoe kan ik het beste mijn artikelparameters instellen voor werken met MRP?

In alle vraagstukken die klanten bij mij wegleggen probeer ik méér te brengen dan alleen een implementatie in een ERP-systeem. Software is in mijn ogen een hulpmiddel waar je als bedrijf voordeel uit moet halen. Het moet geen systeem zijn waarin je zaken invoert omdat dat nu eenmaal moet van de baas. Mijn toegevoegde waarde zit in het meedenken met key users over de beste oplossing om de processen dusdanig in te richten dat een bedrijf in control is. Ik wil voorkomen dat klanten continu figuurlijke brandjes moeten blussen.

Het is fijn dat ik op dat vlak regelmatig feedback krijg van klanten over dat men het prettig vindt dat ik praktisch meedenk. ‘Jij triggert ons om na te denken om een bepaalde orderstructuur neer te zetten’ hoor ik dan. Dat geeft een goed gevoel! Als klanten zich blij en gehoord voelen, dan ben ik ook blij!"

Wil jij ook aan de slag als ERP Consultant bij Isah?

Als Functioneel ERP Consultant bij Isah help jij onze klanten in de maakindustrie om hun processen te optimaliseren met de inzet van onze ERP software.

Samen verbeteren

Nu Wilco anderhalf jaar bij Isah werkt, is hij nog altijd erg blij met de keuze die hij gemaakt heeft. “Ik kan heel goed begrijpen dat er veel collega’s al langere tijd bij Isah werken. Isah is gewoon een fijne werkgever, waar zaken goed geregeld zijn. Niet alleen qua faciliteiten voor bijvoorbeeld je thuiswerkplek, maar ook op het persoonlijke vlak toen bijvoorbeeld mijn dochtertje geboren werd. Ik vind dat soort dingen belangrijk! Er heerst bovendien een open bedrijfscultuur, waarin we het samen goed willen doen voor de klant en een lange klantrelatie nastreven. We proberen oprecht samen klanten vooruit te brengen en te helpen om hun processen te verbeteren. Daar voel ik me erg prettig bij.

Ik krijg ondertussen steeds meer ervaring in wat er technisch allemaal mogelijk is binnen de software en merk dat ik het interessant vind om met collega consultants te sparren over zaken. Binnen Isah is er veel ruimte om zaken gezamenlijk op te pakken, dat is fijn!

Nu het met het coronavirus weer wat beter gaat en ik vaak 1 of 2 dagen in de week naar klanten kan, krijg ik bovendien nóg meer energie van mijn werk. Bij Isah heb ik echt het beste van twee werelden; ik mag binnenkijken bij prachtige maakbedrijven en daar een mooie oplossing komen bieden, maar ik heb niet te veel dagelijkse hectiek die ik voorheen in de operatie had. Ik zie mezelf hier dan ook nog jaren rondlopen!”

 

NB: Wilco heeft van mei 2020 t/m januari 2022 bij Isah gewerkt.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over werken bij Isah?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. We vertellen je graag meer over ons bedrijf en over onze vacatures. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.