MT & Directie
3 min leestijd
7 november 2016

Wim van Lemmen (COO) over Product, Proces & People

Sinds april dit jaar is Wim van Lemmen als Chief Operational Officer (COO) verantwoordelijk voor de operatie van Isah. Hij houdt zich bezig met de dagelijkse sturing ten aanzien van de ontwikkeling van Isah en de implementatie daarvan bij onze klanten. Voor Wim hebben in zijn carrière altijd 3 zaken centraal gestaan, namelijk: Product, Proces & People. Hoog tijd om kennis te maken met hem!

Product, Proces & People

Na zijn studie aan de universiteit van Wageningen kwam Wim terecht in de automatisering; bij Baan. “Als Software Engineer was ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een ERP-systeem voor de logistieke sector,” aldus Van Lemmen. Zijn initiële passie voor productielogistiek werd hier geboren! Later groeide Wim door tot VP ERP Development en werd hij ook verantwoordelijk voor de interne processen rondom het testen en uitleveren van de software. Verbinden was daarbij het credo, want processen werken alleen goed dankzij juiste inzet & vaardigheden van mensen.

Na de internationale overname van Baan koos Wim voor een kleinere Nederlandse partij die eveneens standaard softwareoplossingen bood. Als Technisch en later Algemeen Directeur bij AccountView hield hij zich bezig met de ontwikkeling en het in de markt zetten van financiële software.

Wim vertelt: “De opgedane kennis en ervaring zorgden ervoor dat ik benieuwd was om in een adviesrol aan de slag te gaan, met als doel om andere organisaties verder te helpen. Vandaar dat ik vanaf 2013 als zelfstandige aan de slag ging met verandertrajecten bij diverse ICT-bedrijven.” In deze rol was Wim actief op het snijvlak van strategie & operatie.

isah-medewerkers-vertellen-wim-van-lemmen-quote
"Door Isah’s jarenlange ervaring in de maakindustrie is het financieel pakket precies afgestemd op maakbedrijven."
Wim van Lemmen
COO

Isah

Als zelfstandige kwam Wim vorig jaar ook in contact met Isah, waarna hij aan de slag ging als Programma Manager van het nieuw te ontwikkelen Isah Finance. “In de tweede helft van 2017 wordt deze module naar de markt gebracht met als belangrijkste voordeel dat klanten intern met een volledig geïntegreerde database werken; alle relevante informatie is dus realtime beschikbaar, zowel voor de financiële als logistieke afdelingen van een bedrijf. Doordat men maar één applicatie hoeft te onderhouden, wordt het ICT landschap minder complex; er zijn namelijk synchrone release momenten en men heeft één aanspreekpunt voor implementatie en product support. En, niet onbelangrijk: door Isah’s jarenlange ervaring in de maakindustrie wordt het financieel pakket precies afgestemd op de behoefte van maakbedrijven. Specifieke in plaats van generieke software dus!

Vanaf het moment dat Wim bij Isah aan de slag was, voelde hij zich betrokken bij het reilen en zeilen van de organisatie. Wim licht toe: “Dat ging breder dan Isah Finance. Ik miste het bouwen aan een organisatie en het werken in de driehoek Product, Proces & People. De stap om bij Isah in dienst te treden en als COO een bredere verantwoordelijkheid te dragen, voelde dan ook als een heel logische voor mij.

Wil jij ook aan de slag
bij Isah?

Bij Isah blijven we groeien. We hebben dus altijd diverse vacatures open staan. 

Wims missie is om Isah Finance volgend jaar naar de markt te brengen, zodat de eerste klanten al in 2017 met deze nieuwe functionaliteit aan de slag kunnen. Hierbij maken zij bovendien kennis met een vernieuwd uiterlijk en moderne gebruikerservaring. Een mooie opmaat voor wat er komen gaat; de look & feel van Isah Finance staat namelijk model voor toekomstige Isah functionaliteit!

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Wim?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Wim vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.