Consultancy Financieel Consultancy
6 min leestijd
21 juni 2020

Financieel Consultant Martin wil implementeren én adviseren

Een kleine 20 jaar geleden maakte Martin Spijkers voor het eerst kennis met de Isah software. Nadat hij bij maakbedrijven diverse Isah implementaties en procesoptimalisaties met behulp van de Isah software had begeleid, werd hij nieuwsgierig naar hoe het was om aan de andere kant van de tafel te zitten en zelf de adviserende rol in te vullen. In maart dit jaar startte hij daarom – op zijn 56ste verjaardag – als Financieel Consultant bij Isah. Graag vertelt Martin over zijn controlling-ervaring en hoe hij Isah klanten wil helpen met het implementeren van én het adviseren over de Isah software.

Controlling-ervaring is wat de klok slaat

Opgeleid als financieel professional werkte Martin zijn gehele carrière als controller. De functies die hij bekleedde waren misschien vergelijkbaar van aard. De branches waarin Martin werkte, waren dat zeker niet; van autobandenbranche, tot bloembollensector en van universiteit tot maakindustrie, Martin heeft het allemaal op zijn CV. “Door mijn ervaring in die verschillende branches, geloof ik dat ik snel kan doorgronden wat de uitdagingen van een controller of financieel manager zijn,” aldus Spijkers. “Elk (maak)bedrijf gaat immers anders om met de financiële functie. En door mijn achtergrond met het voeren van verschillende type administraties, kan ik bedrijven goed adviseren.”

isah-medewerkers-vertellen-martin-spijkers-quote
"Vanaf dag één voelde ik me enorm welkom bij Isah. Alles voor mijn onboarding was tot in de puntjes geregeld. Dat voelde prettig."
Martin Spijkers
Financieel ERP Consultant

Isah-ervaring

Martins eerste ervaring met de Isah software was bij IHC. “In mijn tijd was dit bedrijf opgedeeld in meerdere divisies met daarbinnen zogenaamde business units,” vertelt Martin. “In feite waren dat allemaal zelfstandig opererende bedrijven. IHC Lagersmit wilde destijds met een andere ERP oplossing aan de slag. In die fase werd ik betrokken om de interne processen in kaart te brengen en het selectietraject te begeleiden. Van een longlist naar een shortlist kwamen we uiteindelijk tot de keuze voor Isah. Nadat Lagersmit live was met de ERP software volgde ook andere business units van IHC, waarbij ik als ervaringsdeskundige steeds werd aangehaakt. In de tussentijd groeide het bedrijf enorm en werden er allerlei werkzaamheden gecentraliseerd en vanuit het hoofdkantoor opgepakt. Ik miste op den duur de uitdaging en ging na 13 jaar dan ook op zoek naar een andere baan.”

Een aantal jaar later kwam Martin bij LAN Handling Technologies terecht. Dit bleek ook een Isah klant. “Als MT-lid en Controller koos ik er voor om diverse procesoptimalisaties met behulp van Isah door te voeren om de manier van werken binnen het bedrijf verder te verbeteren. Na een aantal jaar werd ik nieuwsgierig naar hoe het zou zijn om zelf als Isah Consultant te werken. Ik wilde bovendien van een ondersteunende staffunctie naar een baan in de core business van een bedrijf.” Na een aantal open gesprekken met Isah en met zijn toenmalige werkgever maakte Martin recent de overstap.

Isah staat voor haar mensen

Vanaf dag één voelde Martin zich enorm welkom bij Isah. “De reacties van collega’s waren heel hartelijk. En alles voor mijn onboarding was goed geregeld; van mijn spullen die klaar stonden tot en met de kennismakingsgesprekken met collega’s en de introductietrainingen via de Isah Academy. Alles was tot in de puntjes gepland en verzorgd. Dat voelde prettig.”

Samen met twee andere collega’s die tegelijk startte bij Isah, vormde Martin een Isah Academy-klasje. “De eerste week zaten we nog met elkaar in Tilburg. Daarna moesten we onze onboarding vanwege de Corona-crisis online voortzetten. Gelukkig gingen de sessies met onze trainer via Microsoft Teams heel soepel. En tussen de trainingsdagen door zochten we elkaar als nieuwe collega’s vaak op via Teams om nog eens over zaken te sparren. Omdat we alle drie onze eigen ervaring van eerdere werkgevers meebrachten, vulden we elkaar goed aan.”

Over de manier waarop Isah met de Corona-crisis omgaat is Martin erg te spreken. “Vanuit mijn verleden bij Isah-klanten kende ik natuurlijk al een aantal Isah-collega’s en ik heb destijds van mijn Business Consultant bijvoorbeeld best wel eens verhalen gehoord over hoe begripvol en behulpzaam Isah zich opstelde als het privé even tegenzat. Dat heb ik ergens altijd in mijn achterhoofd gehouden. Maar nu met de Corona ervaar ik het ook zelf. Isah staat écht voor haar mensen en wil oprecht dat alles zowel zakelijk als privé goed gaat met haar mensen. Op alle mogelijke manieren wordt geprobeerd om daar een positieve bijdrage aan te leveren. Dat is ontzettend waardevol en wat mij betreft een duidelijk kenmerk van het feit dat Isah echt een goede werkgever is.”

Wil jij ook aan de slag als Financieel ERP Consultant
bij Isah?

Als Financieel ERP Consultant bij Isah help jij maakbedrijven om hun financiële processen in control te brengen en houden met de Isah software.

Klanten helpen in control te zijn

Na afronding van de Isah Academy ging Martin direct aan de slag als Financieel Consultant. En wat hem betreft gaat dit werk veel verder dan alleen het implementeren van de software. “Het lijkt soms dat het inrichten van de software het belangrijkste aspect is van onze job. Maar ik ben niet het type dat zegt ‘hier is de software en succes er mee’. Het gaat wat mij betreft vooral om een stuk adviseren over wat er beter kan. Kijk,” zegt Martin, “wanneer je langere tijd bij een bedrijf werkt, wordt je als het ware bedrijfsblind. Dat gebeurt bij iedereen; dus ook bij onze klanten. En iets wat vroeger logisch was om op een bepaalde manier te doen, kan nu misschien wel anders, slimmer. Door kritische vragen te stellen probeer ik klanten te laten ontdekken hoe ze nog meer ‘in control’ kunnen komen door het gebruik van Isah en natuurlijk specifiek Isah Finance.”

De adviseren rol die Martin heeft naar klanten toe, vervult hij ook al intern. “Ik vind het heel leuk dat ik meteen onderdeel ben geworden van de Isah Klankbordgroep voor Isah Finance. Dit product is nog relatief jong en met mijn ervaring kan ik helpen om bepaalde onderdelen nog verder te verbeteren.”

Op zoek naar het ‘oja-gevoel’

Een aspect dat voor Martin relatief nieuw is aan zijn baan, is het geven van trainingen. “Een van de eerste keren dat ik een groep gebruikers moest trainen, ging ik enthousiast aan de slag en merkte ik halverwege de sessie dat de klant allerlei diepgaande vragen ging stellen. Hartstikke nuttig en zinvol natuurlijk, maar heel mijn programma lag op z’n gat!” vertelt Martin lachend. “We liepen daardoor wat uit, maar gelukkig ging iedereen uiteindelijk blij en positief gestemd over de Isah Finance functionaliteit naar huis.”

Soms komt het voor dat Martin vragen krijgt waarop hij het antwoord verschuldigd moet blijven. “Ik ben natuurlijk pas dik twee maanden in dienst en probeer zo veel mogelijk kennis op te doen. Wanneer ik een vraag echter niet direct kan beantwoorden, schakel ik met een van de andere financiële consultants. Ondanks dat zij erg druk zijn – de vraag naar Isah Finance is enorm op het moment – staan ze altijd klaar om mij te helpen. Dat is nog zo’n fijn puntje van de Isah-cultuur: als iemand zegt ‘ik ben even bezig, ik bel je zo terug’, dan bellen ze ook écht zo meteen terug!”

“Wanneer ik trainingen geef of klanten spreek over de manier waarop Isah Finance hen kan helpen, komt er vaak een punt waarop mensen besluiten om zaken vanaf nu anders te gaan doen. Bijvoorbeeld rondom onderhanden werk of als een arbeidsintensieve methode van administreren wordt losgelaten. Dat ‘o-ja-gevoel’ realiseren is ontzettend leuk. Dan heb ik mijn doel bereikt!"

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Martin?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Martin vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.