Sales
5 min leestijd
29 juli 2019

Rob: ik vertel geen sprookjes; ik ga altijd op zoek naar bewijs

Rob van den Meijdenberg startte 1 juni jl. als Pre-Sales Consultant bij Isah. Een oude bekende, want van 2000 t/m 2006 was hij ook al bij Isah in dienst. Destijds als Functioneel Consultant. Na een aantal uitdagingen bij andere werkgevers, belandde Rob weer op ‘het oude honk’ bij Isah. Een mooie aanleiding voor een interview, want: wat maakt Isah zo’n bijzondere werkgever dat Rob opnieuw voor het Tilburgse familiebedrijf koos? Om antwoord te geven op die vraag, neemt Rob ons mee in het verloop van zijn carrière.

Interesse voor consultancy

We beginnen bij het begin. Rob startte zijn carrière bij Levens; een fabrikant van grootkeukenapparatuur. “Regelmatig kwamen er bij Levens consultants van onze ERP-leverancier over de vloer,” vertelt Rob. “Dat vond ik dusdanig interessant dat ik zelf ook een baan in die richting ambieerde. Ik ging daarna dan ook aan de slag als consultant voor Exact, waarbij mijn interesse specifiek uitging naar het ondersteunen van logistieke bedrijven. Helaas moest ik ook regelmatig implementatietrajecten in andere sectoren verzorgen en dat vond ik toch minder boeiend. Daarom besloot ik een vergelijkbare job te zoeken bij een ERP-leverancier die zich volledig gespecialiseerd had in productiebedrijven. Zodoende kwam ik in 2000 voor de eerste keer bij Isah terecht.”

De eerste keer Isah

 Als Rob terugdenkt aan die eerste periode dan noemt hij direct de euroconversie. “In korte tijd kwam ik toen bij veel klanten over de vloer om in Isah de overgang naar de euro te ondersteunen. Ik vond het erg leuk om voor zo veel verschillende maakbedrijven te mogen werken. Verder deed ik in die tijd veel implementatietrajecten van nieuwe Isah-klanten. Zowel qua collega’s met wie ik toen samenwerkte als qua klanten bij wie ik over de vloer kwam, herken ik momenteel veel mensen. Het is grappig om te merken dat er na 20 jaar nog zo veel dezelfde personen betrokken zijn bij Isah!”

“Vanwege het ontwikkelpad dat ik voor ogen had, koos ik in 2006 voor een uitdaging bij Datamex; een verkoop- en implementatiepartner van Isah,” aldus Rob. “Bij Datamex kreeg ik de mogelijkheid om mij meer in de breedte te ontwikkelen. Nog steeds hield ik mij bezig met Isah; naast functionele consultancytaken, hield ik mij echter ook bezig met o.a. pre-sales en projectmanagement. In feite was ik vaak het gehele traject bij een klant betrokken; hetgeen ik verkocht, implementeerde ik daarna namelijk zelf!”

isah-medewerkers-vertellen-rob-van-den-meijdenberg-quote-1
"De laagdrempeligheid en het feit dat je zomaar bij iedereen binnen kunt stappen voor een praatje of inhoudelijke vraag, dat is typerend voor Isah."
Rob van den Meijdenberg
Pre-Sales Consultant

De tweede keer Isah

In 2016 maakte Rob een uitstapje naar IFS. “Ik had het daar nog prima naar mijn zin en was in feite niet op zoek naar een andere baan,”  vertelt Rob. “Toen ik bij een oud-collega van Isah echter een vacature op LinkedIn voorbij zag komen, begon er toch iets te kriebelen. Terugkijkend op mijn periode bij Datamex vond ik de pre-sales activiteiten namelijk het leukst. En nu diende zich die mogelijkheid aan bij Isah. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en er een belletje aan te wagen. Nog diezelfde week kon ik op gesprek komen.”

En zo gebeurde het dat Rob 11 jaar na zijn uitdiensttreding weer terugkwam bij Isah. “Overigens ben ik niet de eerste collega die dit ‘trucje’ uithaalt,” zegt Rob lachend. “Er zijn er namelijk al best een aantal meer die mijn zijn voorgegaan.” En daar heeft Rob gelijk in. Onder andere collega Arjen (Sales & Business Development) kwam na een onderbreking van 8 jaar terug naar Isah. De grote vraag is nu: wat maakt dat Isah zo’n fijne werkgever is? Want collega’s komen niet zomaar terug…

isah-medewerkers-vertellen-rob-van-den-meijdenberg-overleg

Volgens Rob heeft dit vooral te maken met de open sfeer die er heerst. “De laagdrempeligheid bij Isah en het feit dat je zomaar bij iedereen binnen kunt stappen voor een praatje of een inhoudelijke vraag, dat is echt typerend voor Isah. We willen vooral samen, met elkaar dingen oplossen voor de klanten, maar er is ook ruimte voor gezelligheid. En ik kan niet ontkennen dat de goede spareribs die we een paar keer per jaar met collega’s eten er misschien ook iets mee te maken hebben,” grapt Rob.

Wil jij ook aan de slag als Pre-Sales Consultant
bij Isah?

Als Pre-Sales Consultant bij Isah verzorg jij demonstraties om maakbedrijven enthousiast te maken voor de ERP oplossing van Isah.

Geen sprookjes

Voor zijn huidige rol als Pre-Sales Consultant bij Isah is Rob verantwoordelijk voor de functionele inhoud van het verkoopproces. “Ik vind het daarbij fijn dat ik écht op inhoud met klanten kan schakelen. Ik vertel geen sprookjes,”  zegt Rob resoluut. “Daarom past deze pre-sales rol ook zo goed bij mij. Ik werk in feite op het snijvlak van Sales en Consultancy. Ik kijk en luister naar de behoeftes van (potentiële) klanten en laat aan de hand van bewijsvoering – ofwel onze software – zien wat bedrijven allemaal kunnen bereiken met Isah. Mijn uitgangspunt is daarbij altijd om een zo realistisch mogelijk beeld te schetsen; bij voorkeur van de mogelijkheden binnen onze standaard software. Een oprecht verhaal, daar hebben klanten uiteindelijk het meeste aan. Bovendien vind ik het belangrijk om te borgen dat e.e.a. op de juiste manier geïmplementeerd wordt. Ik ben niet iemand die dingen over de figuurlijke schutting gooit. Ik zal daarom regelmatig ook in de implementatiefase nog betrokken blijven bij klanten.”

Lang en gelukkig

Rob heeft recent zijn onboarding via de Isah Academy achter de rug. “In de core waren veel zaken qua ERP oplossing uiteraard al bekend bij mij en moest het vooral opgefrist worden. Isah heeft de afgelopen jaren echter flinke stappen gezet als het gaat om alle apps voor specifieke gebruikersgroepen binnen maakbedrijven. Daar heb ik mij de eerste maanden goed in verdiept. Aan mij nu de uitdaging om zowel bestaande als nieuwe klanten mee te nemen in die mooie ontwikkelingen.” En om toch in sprookjes-termen af te sluiten: we hopen dat Rob nog lang en gelukkig bij Isah blijft!

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Rob?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Rob vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.