Consultancy Functioneel Consultancy
3 min leestijd
17 oktober 2018

Stefan: de oprichter van Isah studeerde af met een 10 op mijn opleiding

Dit jaar startte Stefan Bok als Functioneel Consultant bij Isah. We gingen met hem in gesprek over zijn functie.

Wat doet een functioneel consultant?

Stefan: "Bij nieuwe klanten moet de software worden ingericht en geïmplementeerd op basis van de situatie bij de klant. De volgende stap is om de processen verder te optimaliseren. Door beter gebruik te maken van Isah en door bijvoorbeeld nieuwe modules zoals Shop Floor Control in te voeren."

Wat is het leukste in jouw baan?

"Het leukste is als, nadat Isah is geïmplementeerd, het bedrijf beter gaat presteren om zijn doelstellingen te behalen. Dit kan op verschillende aspecten. Denk daarbij aan financieel, effectiviteit, duurzaamheid en groei."

isah-medewerkers-vertellen-stefan-bok-quote
"Ik heb veel vrijheid om de software op de best mogelijke manier in te richten bij klanten."
Stefan Bok
Functioneel ERP Consultant

Waarom heb je voor Isah gekozen?

Stefan kende Isah nog vanuit zijn opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool Tilburg. "Ik zag een vacature van Isah en besefte dat ik graag een rol wil spelen op het snijvlak van mens en techniek. In dit geval de software van Isah en de medewerkers van de klant die hun processen willen verbeteren.

Het verhaal van Isah sprak mij erg aan. Op mijn school ging destijds het verhaal dat er ooit één persoon een 10 heeft gekregen voor zijn afstudeeropdracht. Dat was Paul van Abeelen. En die afstudeeropdracht is uiteindelijk Isah geworden. Iemand dus die dezelfde opleiding heeft gedaan als ik.

In mijn contact met Isah bleek het een heel warm familiebedrijf, waar men op een heel informele manier met elkaar omgaat. Je voelt je welkom en iedereen komt naar jou toe om zich voor te stellen."

isah-medewerkers-vertellen-stefan-bok-overleg-watt

Hoe ging het inwerktraject?

"Dit bestond uit 10 cursusdagen in een groepje samen met alle nieuwe medewerkers. Deze cursus werd uitgesmeerd over 2 maanden. Tussentijds ging je met de geleerde stof oefenen. Ook ging ik af en toe mee met een collega. Na deze twee maanden kreeg ik een case die je succesvol moet afronden.

Het is een fijn opleidingstraject. Tijdens mijn inwerkperiode was het heel druk bij Isah. Toch kreeg ik de ruimte om mijzelf goed in te werken en het product goed te leren kennen. Zo leg je een goede basis voor het moment dat je zelfstandig naar de klant gaat. Bij Isah word je niet in het diepe gegooid en dan maar kijken of je blijft drijven."

Wil jij ook aan de slag als ERP Consultant bij Isah?

Als Functioneel ERP Consultant bij Isah help jij onze klanten in de maakindustrie om hun processen te optimaliseren met de inzet van onze ERP software.

Is je keuze voor Isah tot nu toe ook bevestigd?

"Ja, die is zeker bevestigd," zegt Stefan enthousiast! "Ik heb gemerkt dat er best veel vrijheid is om de software op jouw manier in te richten. Er zijn verschillende manieren mogelijk waar ik een keuze in maak samen met de klant. Dit geeft mij een groot gevoel van vrijheid en verantwoordelijkheid."

isah-medewerkers-vertellen-stefan-bok-overleg-hub

Tot slot zijn er nog zaken die jou zijn opgevallen bij Isah?

"Wat mij meteen opviel was dat Isah vooral toegevoegde waarde wil leveren voor klanten. Het doel is dus niet om persé voor een bepaald percentage declarabel te zijn, maar het gaat er vooral om dat wij als consultants op een goede manier software implementeren. Dat vind ik wel echt prettig.

Daarnaast heb ik gemerkt dat er best veel wordt gedaan voor het personeel via een actieve personeelsvereniging. Laatst gingen we met zijn allen bbq-en bij de Beekse Bergen. Zo leer je je collega’s nog beter kennen op een informele manier."

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Stefan?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Stefan vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.