Consultancy Functioneel Consultancy
4 min leestijd
27 januari 2020

Terence wil maakbedrijven helpen maximaal voordeel te realiseren van Isah ERP-Software

In september jl. is Terence Baf gestart als ERP-Consultant bij Isah. Een mooie aanwinst voor het team, want Terence is al een aantal jaar bekend in de maakindustie. Bij Isah mag hij, naar eigen zeggen, voor grote, mooie maakbedrijven werken, waar zijn ogen van gaan twinkelen. “De klanten van Isah werken vaak in een complexe omgeving; dat maakt dat ik de projecten enorm uitdagend vind!” aldus Terence. Graag stellen we onze nieuwe collega nader aan u voor.

Het belang van ERP-software

Terence noemt zichzelf ‘een generalist met oog voor detail’. Hij heeft brede interesses en heeft na zijn universitaire studie Bedrijfskunde allerlei functies in verschillende branches uitgeoefend. Vijftien jaar geleden kwam hij voor het eerst in aanraking met ERP-software. Terence: “Ik werkte voor een bedrijf dat het beheer van zorghulpmiddelen deed en was daar verantwoordelijk voor de facturatie. In die periode werd er een nieuw ERP-systeem geïmplementeerd dat intern helaas de nodige worstelingen met zich meebracht. In mijn rol had ik veel contact met gebruikers van het systeem en loste ik problemen in de processen op om er voor te zorgen dat we goed konden blijven factureren. Ik denk dat in die tijd bij mij het zaadje geplant is voor mijn latere consultancy-ambitie. Ik werd immers voor het eerst in mijn carrière geconfronteerd met de impact van ERP-software en het belang van een goede inrichting.”

isah-medewerkers-vertellen-terence-baf-training

ICT, processen en mensen

Na een aantal andere jobs bewoog Terence zich 7 jaar geleden bewust richting de ICT-hoek. “Bij een klein bedrijf in de zonnepanelenbranche deed ik een voorselectie en implementatie van ERP-software. Toen werd duidelijk dat ik hierin verder wilde. Voordat ik als Consultant in de maakindustrie aan de slag ging, ben ik eerst nog twee jaar als projectleider interne implementaties actief geweest. Deze ervaring ‘aan de andere kant van de tafel’, maakt dat ik me als Consultant goed kan inleven in de klant en weet wat er nodig is om een implementatie te laten slagen. Elke implementatie is anders, maar in de basis draait alles om de driehoek ICT, processen en mensen. Het is ontzettend leuk om de lijnen uit te zetten en met elkaar te zorgen dat je doelen op lange termijn kunt halen.”

isah-medewerkers-vertellen-terence-baf-quote
"Ik wil dat klanten maximaal voordeel ervaren van werken met de Isah ERP Software."
Terence Baf
Functioneel ERP Consultant

Isah is mensgericht

Sinds september werkt Terence voor Isah en daar is hij erg enthousiast over. “Met name de kartrekkersrol en de adviesrol bij wat grotere maakbedrijven sprak mij erg aan in de functie,” aldus Terence. “Isah staat bovendien bekend als een zeer mensgericht bedrijf. Ze wil het beste voor haar klanten, maar zeker ook voor haar medewerkers. Dat merk je aan allerlei kleine dingen die gewoon écht netjes geregeld zijn. Dat geeft mij als nieuwe collega een heel positief gevoel.”

De ‘onboarding’ bij Isah was voor Terence ook erg prettig. “Ik loop natuurlijk al wat jaren mee in het vak, maar Isah beseft zich heel goed dat óók een ervaren consultant tijd nodig heeft om een pakket goed te leren kennen. De Isah Academy biedt daar dan ook ruimte voor. Pas nadat ik mijn diploma had behaald, werd ik naar klanten gestuurd en dat bevalt goed. Sommige inrichtingsvraagstukken zijn natuurlijk nog uitdagend omdat je er voor de eerste keer mee te maken krijgt. Maar gelukkig biedt Isah allerlei faciliteiten, zoals bijwerkdagen en een maandelijkse functiedag waarbij alle Consultants bij Isah op kantoor zijn, waardoor je regelmatig met andere Consultants kunt sparren.”

Wil jij ook aan de slag als ERP Consultant bij Isah?

Als Functioneel ERP Consultant bij Isah help jij onze klanten in de maakindustrie om hun processen te optimaliseren met de inzet van onze ERP software.

Multidisciplinaire teams

Het feit dat Isah regelmatig in multidisciplinaire teams bij klanten aan de slag gaat spreekt Terence ook erg aan. “Bij voorgaande jobs was ik gewend er veelal alleen voor te staan. Daar was op zich niets mis mee, want ik redde me dan prima. Maar nu ik bij Isah ook andere ervaring heb bij klanten waar sowieso altijd een Business Consultant betrokken is en soms ook een Projectleider of een Financieel Consultant merk ik pas hoe handig het is dat je als team kunt optreden en kunt overleggen over de beste aanpak. Dat vind ik erg prettig.”

De komende tijd hoopt Terence voor veel Isah-klanten aan de slag te mogen. “Mijn doel is altijd om tot een goede implementatie te komen,” aldus Terence. “Dat lijkt een logisch uitgangspunt, maar in de praktijk blijkt dat vaak lastiger dan gedacht. Ik denk dat ik Isah-klanten goed kan helpen omdat ik als voormalig intern projectleider goed begrijp wat klanten van mij als Consultant nodig hebben. Ik werk gestructureerd en ben erg resultaatgericht; ik wil oprecht dat klanten maximaal voordeel ervaren van het werken met de Isah ERP-Software. En daar zet ik mij 100% voor in!”

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Terence?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Terence vertelt je graag meer over hoe hij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.