Consultancy Functioneel Consultancy Traineeship
6 min leestijd
9 juli 2024

Wendy over switch van maakindustrie naar ERP Consultant bij Isah

Op 1 december 2022 begon Wendy Habraken haar avontuur bij Isah als Trainee ERP Consultant. Inmiddels is ze doorgegroeid tot ERP Consultant en pakt ze zelfstandig projecten op bij klanten. Haar achtergrond in de maakindustrie blijkt een waardevolle toevoeging te zijn voor haar huidige rol. Wendy's ervaring en kennis uit de maakindustrie maken haar namelijk een waardevolle gesprekspartner voor klanten en helpen haar om een dieper begrip te hebben van de processen waarmee zij te maken krijgt. In een enthousiast gesprek deelt Wendy haar verhaal. Ze hoopt hiermee andere mensen uit de maakindustrie te inspireren om de stap naar ERP Consultant te overwegen.

Beginjaren in de maakindustrie

Wendy Habraken begon haar carrière na het afronden van haar HBO-opleiding Bedrijfskunde. Deze brede opleiding zorgde ervoor dat ze niet direct een duidelijk beeld had over wat voor rol bij haar paste. Haar scriptie op het gebied van procesoptimalisatie bij een productiebedrijf bracht meer richting aan. Al snel na haar afstuderen vond ze een eerste baan als Junior Projectmanager bij een machinebouwer voor sigaren. “In deze rol hield ik me bezig met procesoptimalisatie en was het aan mij om projecten op te starten om verbeteringen door te voeren op verschillende afdelingen,” vertelt Wendy. “Doordat het bedrijf te kampen had met onderbezetting, sprong ik ook regelmatig bij op de afdelingen Verkoop en Inkoop, waardoor ik veel te maken had met de verschillende logistieke  processen binnen het bedrijf. Ik was veel bezig met het ERP-pakket en werd ook aangehaakt bij een optimalisatietraject in samenwerking met organisatieadviesbureau Spartners. Dat was erg leuk om te doen.”

Overstap naar Isah

Na 2,5 jaar bij dezelfde werkgever merkte Wendy dat de bedrijfscultuur niet helemaal bij haar paste. Het constant werken achter hetzelfde bureau en voor hetzelfde bedrijf begon te knagen. Haar ervaring in de maakindustrie zorgde ervoor dat ze benaderd werd door een recruiter en in contact kwam met Isah. “In eerste instantie wist ik niet precies wat het werk als ERP Consultant precies inhield, maar al snel kwam ik erachter  dat dit vak heel goed bij mij past. Bij Isah ben je namelijk continu bezig met procesoptimalisatie, iets wat mij enorm aantrekt. Bovendien is elke dag anders, omdat je bij verschillende klanten werkt en diverse projecten aanpakt. Die afwisseling vind ik heel prettig,” vertelt Wendy enthousiast.

isah-medewerkers-vertellen-wendy-habraken-overleg

Het belang van ervaring in de maakindustrie

Wendy's ervaring in de maakindustrie bleek een enorme troef te zijn toen ze bij Isah begon. Haar kennis van de vaktermen en processen gaf haar een voorsprong. “Doordat ik een aantal jaar zelf heb rondgelopen bij een maakbedrijf, weet ik vaak meteen waar klanten het over hebben en daardoor voel ik me meteen een gelijkwaardige gesprekspartner. De processen zijn bij de meeste maakbedrijven herkenbaar, wat het voor mij makkelijk maakt om de juiste vragen te stellen en een beeld te vormen van de situatie,” legt Wendy uit.

Ze benadrukt dat veel bedrijven zichzelf als uniek beschouwen, maar uiteindelijk lijken veel processen op elkaar. “Ik probeer vooral te benadrukken dat bedrijven unieke producten maken en dat dát de reden is dat ze bijzonder zijn. Hun processen en structuren zijn, op een aantal accenten na, vaak minder uniek. Het is mijn taak om hen te helpen dit te herkennen en hen te begeleiden bij het gebruik van ons ERP-pakket.”

Dagelijkse werkzaamheden bij Isah

Wendy geniet van de afwisseling in haar werk en het feit dat Isah een dynamische werkomgeving biedt. “Elke dag is anders. De ene keer ben je voor bestaande klanten bezig, bijvoorbeeld met de implementatie van Shop Floor Control of om de rechtenstructuur goed in te richten.  Dat zijn wat kleinere klussen waarmee je bijvoorbeeld een of twee dagen bezig bent. Daarnaast werk ik meestal aan meerdere grote projecten tegelijkertijd. Dat zijn dan vaak bedrijfsbrede Isah-implementaties bij nieuwe klanten. Je komt daar dan gedurende meerdere maanden een of twee dagen in de week over de vloer.” vertelt ze. Bij grotere projecten leert Wendy de klant steeds beter kennen en bouwt ze een band op. Dit vindt ze een van de leukste aspecten van haar werk. “Bij langere trajecten merk je dat je echt onderdeel wordt van het klantteam. Dat geeft een gevoel van verbondenheid.”

isah-medewerkers-vertellen-wendy-habraken-quote
"Doordat ik een aantal jaar heb rondgelopen bij een maakbedrijf, weet ik vaak meteen waar klanten het over hebben, daardoor kan ik direct de juiste vragen stellen."
Wendy Habraken
Functioneel ERP Consultant

Opleiding en onboarding bij Isah

Bij Isah krijgt elke startende Consultant een coach toegewezen. Wendy beschrijft haar onboarding-periode als zeer ondersteunend. “Je wordt niet zomaar in het diepe gegooid bij Isah, maar hebt zelf wel invloed op hoe jouw eerste periode er uit ziet. Je krijgt een coach die je door de eerste zaken heen helpt, zoals hoe de processen binnen Isah werken, het bijhouden van uren en het schrijven van werkverslagen. Daarnaast is deze coach beschikbaar totdat je zelfstandig de consultancy werkzaamheden kunt uitvoeren.” Ook de Isah Academy speelde een belangrijke rol in Wendy's ontwikkeling. Ze benadrukt het belang van deze sessies. “Een heel ERP-pakket leren kennen is best een uitdaging, maar de logica en de orderstructuur zijn essentieel om je werk bij klanten goed te kunnen doen. Trainer Peter heeft alles heel goed overgebracht en nam ook altijd de tijd als je nog ergens over wilde sparren,” zegt Wendy.

Samenwerken en collegialiteit

Ondanks dat ze veel bij klanten is, voelt Wendy zich sterk verbonden met haar collega’s bij Isah. “We hebben regelmatig contact, zowel voor werk-gerelateerde zaken als voor een informeel praatje. Dit versterkt de band met je collega’s, zelfs als je veel onderweg bent,” legt ze uit. “Regelmatig bellen we even met elkaar als we in de auto zitten op de terugweg van een klant. Ik kan dan direct mijn vragen stellen, of even sparren zodat ik een volgende dag bij die klant direct verder kan. Daarnaast is het heel fijn dat alle Consultants 1 dag in de maand binnen zijn bij Isah om kennis te delen en van elkaar te leren.” 

Wil jij ook aan de slag als ERP Consultant bij Isah?

Als Functioneel ERP Consultant bij Isah help jij onze klanten in de maakindustrie om hun processen te optimaliseren met de inzet van onze ERP software.

Je kennis inzetten om tal van bedrijven te helpen

Wanneer ik vraag waarom Wendy blij is met haar baan bij Isah, vertelt ze: “De diversiteit in het werk en de mogelijkheid om meerdere bedrijven te helpen, geven mij veel voldoening. Isah heeft echt toffe klanten, die ontzettend gave producten maken. Het is fascinerend om verschillende productievloeren te mogen ontdekken en al die bedrijven van binnen te zien. Ik vind het super tof dat ik met mijn kennis zó veel bedrijven verder kan helpen. Dat geeft een trots gevoel.”

De toekomst bij Isah

Wendy is ervan overtuigd dat haar toekomst bij Isah ligt. “Juist omdat er zo veel afwisseling in het werk zit, denk ik dat je veel langer geboeid blijft in een baan. Je wilt immers niet constant ‘job-hoppen’. Bij Isah is dat niet nodig, want er is zo veel diversiteit; daardoor kun je veel langer met plezier werken. Ik heb echt het gevoel dat ik hier nog lang op mijn plek zit. Bovendien is het fijn dat Isah veel mogelijkheden biedt om bijvoorbeeld thuis te werken en ben ik ook regelmatig een dag op kantoor. Dat houdt balans tussen werk en privé goed!”

Met haar enthousiasme en ervaring hoopt Wendy andere mensen uit de maakindustrie te inspireren om ook de overstap naar ERP-consultancy te overwegen. “Het is een prachtige kans om je kennis en ervaring in te zetten voor verschillende bedrijven en écht een verschil te maken in de maakindustrie,” besluit ze.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan onze vacature voor ERP Consultant.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Wendy?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Wendy vertelt je graag meer over hoe zij werken bij Isah ervaart. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.