Consultancy Functioneel Consultancy Traineeship
6 min leestijd
18 december 2019

Mats: mijn ERP traineeship bij Isah biedt toekomstperspectief

Samen met twee collega’s is Mats van Huijgevoort in september bij Isah begonnen aan een Traineeship. In een aantal maanden worden de jonge talenten klaargestoomd voor de rol van ERP Consultant bij Isah. Mats vertelt waarom hij voor dit leerzame traject gekozen heeft en waarom Isah voor hem een fijne werkgever is gebleken.

Interesse voor bedrijfsprocessen

"Na mijn studie Bedrijfskunde ging ik bij Lightronics – een producent van lichtoplossingen – aan de slag,” vertelt Mats. “In eerste instantie als Inkoper, waarbij ik me vooral operationeel bezighield met het bestellen van producten en ervoor te zorgen dat deze op tijd binnen waren. Later groeide ik door in de rol van Tactisch Inkoper, waarbij ik leveranciers selecteerde die paste bij het bedrijf.” Aangezien Lightronics al jaren Isah-klant is, kwam Mats tijdens zijn werk veelvuldig in aanraking met de ERP-software van Isah. “Bedrijfsprocessen hebben me altijd al geïnteresseerd,” aldus Mats. “Doordat ik voor mezelf niet voldoende ontwikkelmogelijkheden zag in mijn functie als Tactisch Inkoper, merkte ik dat het ERP-systeem van Isah me bezighield; met name de manier waarop het ons hielp processen te automatiseren en verbeteren. Toen ik een vacature voor Trainee ERP Consultant bij Isah voorbij zag komen, besloot ik te reageren. En na een aantal fijne gesprekken met Isah en goed overleg met Lightronics zette ik de stap naar een andere baan.”

Isah Academy

Naast drie Trainees startte er in september, tegelijk met Mats, nog een aantal andere Isah-medewerkers. De eerste weken zat Mats daarom in een klasje van zes collega’s voor de Isah Academy; een intern opleidingstraject waarin nieuwe medewerkers de software-oplossing van Isah leren kennen en waarin de kernfunctionaliteit eigen gemaakt wordt. “Het was super leerzaam om dit traject met verschillende mensen te volgen. Doordat je in een groep zit, stimuleer je elkaar en daag je elkaar uit. Voor de meer ervaren collega’s zat de Isah Academy er na twee maanden op. Ons traject als Trainees duurt langer omdat Isah ons naast de inhoudelijk kennis over het product ook op andere vlakken opleidt." Het traineeship bestaat in feite uit vier pijlers:

  • Zelfstudie
  • Praktijkcase
  • Meelopen met ervaren consultants en met collega's van andere afdelingen
  • Een intern verbeterproject
isah-medewerkers-vertellen-mats-van-huijgevoort-quote-1
"Je wordt bij Isah meteen voor vol aangezien. Bovendien heb je hier écht toekomstperspectief."
Mats van Huijgevoort
Trainee ERP Consultant

Leerzame tijd

Mats omschrijft de afgelopen maanden bij Isah als een super leerzame tijd. Vrij snel na afronding van de Isah Academy ging hij aan de slag met zijn praktijkcase. “Voor een nieuwe Isah-klant mocht ik - parallel aan de daadwerkelijke implementatie - een voorstel doen voor de inrichting. Vanuit de Projectmanager en de Manager Consultancy kreeg ik handvatten waar ik op moest letten; daarna mocht ik aan het werk, super leuk! Alles wat ik tijdens de Isah Academy geleerd had over processen kon ik in de praktijk gebruiken. Na een paar weken kwam ik met het projectteam bij elkaar en mocht ik mijn visie op de inrichting en implementatie presenteren. Tussendoor kon ik bij diverse consultancy-collega’s terecht als ik vragen had. Het leuke is dat we als trainees allemaal met een andere klantcase bezig waren, waardoor we de kennis die we opdeden in onze projecten weer met elkaar konden delen om daar van te leren.”

isah-medewerkers-vertellen-mats-van-huijgevoort-vrimibo

Time Registration in de eigen organisatie implementeren

Als intern project kreeg Mats de opdracht om Isah Time Registration in de eigen organisatie te implementeren. “Isah was al een tijdje bezig met dit project,”  vertelt Mats. “De reden om nog even te wachten met implementatie was de nieuwe functionaliteit in Isah versie 5.4 rondom het fiatteren van uren door (project)verantwoordelijken. Sinds de release in oktober dit jaar is het mogelijk dat naast de leidinggevende ook een tweede verantwoordelijke meekijkt naar geboekte uren van medewerkers. Aangezien Isah voor de afdeling Consultancy vaak werkt met Projectmanagers, was deze nieuwe feature ook voor onze eigen organisatie zeer wenselijk.”

Een van de zaken waar Mats zich momenteel mee bezighoudt is het inrichten van de rechten per functiegroep. "Dat doe ik samen met een collega van HR. Daarnaast schrijf ik de werkinstructies voor de medewerkers van onze organisatie. Het plan is om in Q2 van 2020 live te gaan. Ik ben erg blij met dit interne project omdat ik op deze manier met allerlei mensen binnen de organisatie te maken heb en het bedrijf snel goed leer kennen."

Wil jij ook aan de slag als Trainee ERP Consultant
bij Isah?

Als Trainee ERP Consultant bij Isah ga je in een programma van negen maanden tot een jaar aan de slag om jezelf te ontwikkelen tot ERP Consultant.

Traineeship bij Isah biedt toekomstperspectief

Mats ervaart de cultuur bij Isah als erg prettig. “Het valt me op dat er écht naar je geluisterd wordt en dat collega’s altijd voor je klaar staan om je te helpen. Daardoor voel ik me erg op mijn gemak bij Isah. Je wordt bij Isah bovendien meteen voor vol aangezien. Van kennissen die een traineeship bij een grote multinational volgen, hoor ik nog wel eens dat ze daar in feite als nummer gezien worden. Er wordt dan een groepje Trainees aangenomen en na afloop van het traineeship mogen deze mensen solliciteren op een nieuwe baan binnen het bedrijf. Bij Isah heb je wat dat betreft veel meer garanties en toekomstperspectief. Zodra mijn traineeship binnenkort is afgelopen, wordt ik meteen ERP Consultant, mag ik bij diverse mooie klanten van Isah aan de slag op uitdagende projecten en krijg ik allerlei kansen om mezelf te ontwikkelen en verder door te groeien binnen het bedrijf. Dat spreekt me erg aan.”

Wanneer ik Mats vraag om een voorbeeld te geven waaruit blijkt dat hij, zoals hij het zelf zegt ‘voor vol wordt aangezien’, vertelt hij. “Toen ik een dag met een meer ervaren Consultant meeging naar een klant, werd mijn collega helaas ziek halverwege de dag. Die middag stond nog een presentatie voor Time Registration aan gebruikers op de planning. Omdat ik vanwege mijn interne project alle ins en outs van deze oplossing al goed kende, werd in overleg met de klant besloten dat mijn collega ziek naar huis zou gaan en dat ik zou blijven om de presentatie voor mijn rekening te nemen. Dat was super tof om te doen. Als je bij Isah laat zien wat je waard bent dan krijg je snel vertrouwen bij Isah.”

Kop koffie met Mats

Elk jaar start Isah een nieuw traineeshipprogramma. “Mensen die nog twijfelen, moeten mij maar bellen, dan mogen ze langskomen en zal ik ze onder het genot van een kop koffie vertellen waarom ik het zo naar mijn zin heb. Alles wat je geleerd hebt in de schoolbanken over supply chain e.d. is leuk, maar de praktijk bij Isah waarbij je bij allerlei verschillende maakbedrijven over de vloer komt en een mooi ERP-pakket mag implementeren, dat is het echte werk. Het is een kennisintensief vak waarbij je écht van toegevoegde waarde kunt zijn voor bedrijven, dat wil toch iedereen?!”

Het aanbod voor de kop koffie met Mats staat 😊.
Interesse? Neem contact op of solliciteer direct als Trainee bij Isah.

Auteur
Debbie Veeke
Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
Meer weten over de ervaring van Mats?

Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Mats werkt ondertussen als Functioneel ERP Consultant bij Isah en vertelt je graag meer over hoe hij het Traineeship bij Isah ervaren heeft. 

Gerelateerde artikelen.

Ook werken bij Isah?

Heb jij interesse om ons team te versterken? Solliciteer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.